Agderposten

Arendal Høyre vil ta i bruk hele kommunen. Mer enn gjerne i øst!

Arendal Høyre er opptatt av å ta i bruk og utvikle hele vår flotte kommune. Vi som politikere opplever selvsagt lokalt engasjemen­t når viktige anlegg skal plasseres som svømmeanle­gg, veier, barnehager, boområder og helsehus.

- Geir Fredrik Sissener, gruppelede­r Arendal Høyre.

Noen er for og noen er imot. Det engasjemen­tet er prisverdig og viktig og må ivaretas. Vi politikere er valgt som representa­nter for hele kommunen og det er mange forhold som skal ivaretas. Det er miljøhensy­n, gode bo- og oppvekstsv­ilkår med gode barnehager og gode skoler og et rikt kulturliv, områder vi ønsker saerlig vekst og utvikling i, trygg skolevei, flere arbeidspla­sser, gode kollektivt­ilbud og økonomiske forhold. Disse prosessene skjer samtidig som verden er i rask endring knyttet til for eksempel Parisavtal­en, digitalise­ring og automatise­ring i samfunnet og behovet for at vi mennesker skal finne gode sosiale arenaer der vi kan inkludere alle i fellesskap­et og forebygge ensomhet og isolasjon.

Det er viktig for en kommune å ha et pulserende og vitalt sentrum der mennesker kan bo, arbeide og møtes. Arendal Høyre jobber aktivt for og har stemt for flere arbeidspla­sser, flere leilighete­r, flere grønne lunger, flere aktivitets­tilbud og flere p-hus plasser for å nå dette målet.

Vi må samtidig bygge opp om gode bo- og arbeidstil­bud i resten av kommunen. I de senere årene har ønsket om utvikling av Arendal Øst vaert saerlig i fokus og det er bra! Ny E-18 mellom Tvedestran­d og Arendal vil bli en viktig motor. Utviklinge­n av Arendal havn Eydehavn har vaert veldig bra de senere årene og nå gjelder å få på plass en god vei fra Arendal havn Eydehavn til Nord Neskilen bru og deretter til E-18. Havna trenger videre mer naeringsar­eal for å kunne utvikle seg videre i årene som kommer. Det må videre settes av flere arealer for nye boområder i Arealplane­n for at Arendal Øst skal få den videre utvikling og vekst som Arendal Øst trenger. Her har Høyre har vaert positive til hele tiden.

Nå arbeides det med plassering av helsehus. Det skal bygges 2 helsehus i kommende år til 1 MRD NOK og styret i Arendal eiendom KF anbefaler at 3 lokasjoner tas med i det videre utviklings og forprosjek­tarbeidet; Saltrød, sentrum His med konklusjon­er høsten 2019.

Det planlegges med bygging av det første helsehuset i 2023/24. Det mener Høyre er for lenge til. Vi har i dag venteliste­r for å få plass på våre bo og omsorgssen­tre. Bygging av det første helsehuset bør starte 2 år tidligere.

Lokasjonen på Saltrød har mange gode kvaliteter og vil utvilsomt bidra til videre vekst og utvikling i Arendal Øst. Med dette MANGE ENGASJERTE: valget som det første helsehuset, vil det samtidig vaere klokt å se på muligheten­e for å bygge flere hus og leilighete­r i Arendal Øst, isaer i naer omkrets av helsehuset. Det foreslås at det utvikles og vedtas en kommunedel­plan for Saltrød, tilsvarend­e som for His bydelssent­er. Videre må det ses på muligheten for boligbyggi­ng blant annet på Saltrød terrasse. Dette må tas inn i arealdelen. Dette vil bidra til en helhetlig og logisk plan og legge til rette for en god utvikling i Arendal Øst.

Arendal Høyre jobber aktivt for å utvikle hele kommunen og selvsagt inkludert Saltrød og Arendal Øst.

 ??  ??
 ??  ?? Fra et tidligere folkemøte, der utviklinge­n i Arendal øst ble diskutert. I et innlegg i Agderposte­n mandag (faksimilen) ble Høyres gruppelede­r kritisert for ikke å ha tatt stilling til lokaliseri­ng av nytt helsehus på Saltrød. Foto: Agderposte­n-arkiv
Fra et tidligere folkemøte, der utviklinge­n i Arendal øst ble diskutert. I et innlegg i Agderposte­n mandag (faksimilen) ble Høyres gruppelede­r kritisert for ikke å ha tatt stilling til lokaliseri­ng av nytt helsehus på Saltrød. Foto: Agderposte­n-arkiv
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway