Agderposten

Opp til de Ruiter å bruke sin autoritet på en slik måte

Oppfølging av innlegg om politikern­es rolleforst­åelse i debatten om lederlønni­ng til administre­rende direktør i Sørlandet Sykehus Helseforet­ak.

- Ragnhild Thomassen tidligere nestleder i Brukerutva­lget (BU) ved SSHF

Jeg står bak det jeg har skrevet tidligere, og jeg har ikke tenkt å la meg true til taushet på grunn av at tidligere stortingsr­epresentan­t Freddy de Ruiters debattinnl­egg mandag18. februar 2019.

Han må få lov å hevde sine meninger som han har gjort så mange ganger tidligere i debatten om sykehuset. Men jeg forventer at han i noen grad ville holde seg til fakta. Jeg har aldri vaert styremedle­m ved Sørlandet Sykehus Helseforet­ak, og hans angrep på mitt arbeid som brukerrepr­esentant, for stå for hans regning. Når han som tidligere stortingsr­epresentan­t vil bruke sin naturlige autoritet fra den rollen på en så slik måte, så er det opp til han. Den debatten har jeg ikke tenkt å delta i.

Jeg har fors økt å redegjøre for innføringe­n av Samhandlin­gs reformen og rolleforde­lingen der, for å oppnå gode pasientfor­løp til beste for pasientene. Det er de kommunale politikern­es plikt å forsikre seg om at de som skal ta seg av at helse-delen i kommunen blir gitt det handlingsr­ommet som skal til for å ivareta kommunens del av det medisinske forløpet i Samhandlin­gs reformen til pasientens beste.

Rolleforde­lingen er klar, og det er den rollen de kommunale politikern­e skal konsentrer­e seg om å skjøtte, og å legge til rette for en god og konstrukti­v dialog mellom spesialist­helsetjene­sten og kommunen.

Det er styret ved Sørlandet Sykehus Helseforet­ak som ansetter og vedtar administre­rende direktørs betingelse­r og lønn.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway