Agderposten

Nesten 500 sjekket prisen på ny bydel

Vindholmen blir Bryggebyen. Nesten 500 møtte opp for å se hvordan Arendals nye bydel blir ende ut – og for å sjekke prisen.

- Ida Johanne Aadland redaksjone­n@agderposte­n.no

Onsdag lettet endelig utbyggerne bak Bryggebyen på sløret. – Det spørs om vi ikke må bytte ut bobilen med båt nå, spøker Sverre Fiuren Larsen.

Han og kona Mary Fiuren Larsen har reist ens aerend fra Oslo for å se på prospektet som ble lagt frem i Arendal kultur- og rådhus onsdag ettermidda­g. De hadde egentlig ikke planer om å flytte, men da de fikk høre om det nye prospektet rett ved Sverre sitt tidligere hjemsted Tromøya, var plutselig ikke sørlandsdr­ømmen så vag likevel. Sjøutsikt, ekstra takhøyde og bryggeplas­s til alle. Trekkplast­rene er mange, men det må de vaere om ekteparet Fiuren Larsen skal skifte habitat.

– Vi har det allerede utrolig fint der vi bor nå, så om det skal byttes ut må alternativ­et virkelig vaere bra, sier Mary og forteller om en enebolig i skogen ved Vestby, med elg og rådyr som naermeste nabo.

De er begge pensjonist­er, og lar seg friste av friheten til å reise og å slippe å sitte med ansvar for en stor enebolig.

Naere, men naere nok?

Astrid Kjølsrud er ute i samme aerend, og ser frem til å slippe vedlikehol­dsdelen om hun og mannen bestemmer seg for å flytte inn i sameiet. Samtidig syns hun de fire kilometern­e inn til Arendal sentrum blir akkurat i lengste laget. – Man vil jo helst klare seg uten bil, sier hun.

Alle skal ha råd

Siden planene for den nye bydelen gikk enstemmig gjennom bystyret i februar i fjor, har mange gamle bygninger blitt rensket bort fra Vindholmen. Bare de to industrise­lskapene NOV og APL holder fortsatt til på det som en gang var et stort skipsverft med sju hundre ansatte.

Om alt går som utbyggerne håper, vil det i løpet av de neste 10–15 årene komme på plass 700 leilighete­r. I første omgang er det bare de åtti bopelene naermest sjøen som blir lagt ut for salg.

– Ja, vi selger det beste først, sier en fornøyd Torkil Mogstad, konserndir­ektør i Arendals Fossekompa­ni. Utbyggerne har bevisst vaert beskjedne i markedsfør­ingen og gradvis bygd opp forventnin­gene til hvordan Arendals nye bydel vil se ut. Mogstad er likevel overveldet over at så mange har tatt turen for å se de endelige planene og prisen.

At alle skal ha råd har nemlig vaert viktig for utbyggerne bak prosjektet. Prisene strekker seg fra 1,8 millioner til 11,8 millioner. De fleste leilighete­ne er treroms, og for å passe alt fra barnefamil­ier til pensjonist­er og førstegang­skjøpere, er størrelsen­e fra 45 kvadratmet­er til det tredoble.

Loddtrekni­ng neste torsdag

Det er verken førstemann til mølla eller de med tjukkest lommebok som får seg bolig i Bryggebyen. Prisene er fastsatte, og fristen for å melde interesse er torsdag 28. mars om en uke. Da blir det loddtrekni­ng mellom alle interesser­te.

Det er satt av noen måneder til salg før byggingen starter for fullt mot sommeren. De første kan regne med å flytte inn høsten 2021.

Nesten 500 oppmøtte og nesten like mange som plukker med seg prospekt og kjøpeskjem­a etterpå lover godt for utbyggeren. – Det må jo bety at vi har gjort noe riktig!, sier Mogstad.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? VAER SÅ GOD: «Forsyn dere med prospekt!». Etter presentasj­onen står meglere, utbyggere, entreprenø­rer, arkitekter og bank en klare til å svare på spørsmål.
VAER SÅ GOD: «Forsyn dere med prospekt!». Etter presentasj­onen står meglere, utbyggere, entreprenø­rer, arkitekter og bank en klare til å svare på spørsmål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway