Agderposten

Skolesjef: - Det passet ikke nå

– Dette er en stor sak og må passe inn i skolens planer. Det er ikke utredet nok, sier skolesjef Hallgeir Berge. Ordføreren opplever at skoleleder­ne i Froland ikke er modne for mer leksefrihe­t ennå.

-

– Hvorfor ville dere ikke møte denne rektoren som har erfaring med hvordan elevene kan bli flinke uten lekser?

– Fordi det ikke passet inn i opplegget vårt nå. Det er ikke utredet nok. Vi er ikke negative til saken, men må diskutere den grundigere, sier Hallgeir Berge. Han peker på at dette er en for stor sak å ta lett på.

Berge var rektor på både barne- og ungdomssko­len fram til i fjor høst.

Belysning

– Vi har mange andre ting vi jobber med, og har ikke kapasitet til å ta denne saken nå. Det er kanskje mye som må legges om i undervisni­ngen. Vi må vaere sikre på at skolen blir bedre, vi må se på forskning og belyse saken, sier han.

– Det var jo derfor foreldrene inviterte han med 18 års erfaring – for å belyse saken?

– Det må passe inn i skolens planer. Vi vil se naermere på saken, men ikke nå, sier Berge.

Ordfører Ove Gundersen har vaert en slags mellommann mellom foreldrene og skolesjefe­n i denne saken.

Kanskje ikke modne

– Enhetslede­ren hadde et møte med lederteame­t, og det er tydelig at det er delte meninger i personalet, og at stemningen ikke var så positiv til det. Etter møtet konkludert­e Berge med at de ikke ønsket besøk fra rektor Gunnar Aarstein nå, sier Gundersen.

Han vil ikke overprøve skolens toppledels­e på det.

– Lederteame­t virket kanskje ikke modne for det. Men skoleleder­ne er mye mer målrettet med lekser nå enn før. De gir mindre lekser, og intensjone­n er at lekser bare skal vaere repetisjon og øvelser, ingen nye ting. De har hatt fokus på dette, og gjort en del, sier ordføreren.

Ikke tvinge dem

– Hvordan reagerer du på at skolesjefe­n takket nei til å høre på en som har erfaring med delvis leksefri skole?

– Jeg ville gjerne at han skulle ha kommet og gitt oss formasjon. Men det er viktig at skoleleder­ne er positive og med på det. Det må jobbes litt mer med saken før den tas opp igjen, tror jeg. Det fører ikke noe positivt med seg å tvinge noe på dem, som de ikke er modne for, sier Gundersen.

 ??  ?? IKKE KAPASITET: Skolesjef Hallgeir Berge i Froland mener temaet lekser er så stort at de ikke har kapasitet til å sette seg inn i det nå.
IKKE KAPASITET: Skolesjef Hallgeir Berge i Froland mener temaet lekser er så stort at de ikke har kapasitet til å sette seg inn i det nå.
 ??  ?? MELLOMMANN: Ordfører Ove Gundersen
MELLOMMANN: Ordfører Ove Gundersen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway