Agderposten

Lanserer eget forslag

Politikere i Risør, Vegårshei og Tvedestran­d er enige om å legge frem en alternativ tilførsels­vei fra Risør sentrum til ny E18.

- Øystein Bjerkestra­nd og Jon Andreassen jon.andreassen@agderposte­n.no

Risør kommer svaert dårlig ut dersom Nye Veiers foreslåtte E18-trasé blir vedtatt.

Torsdag møttes derfor representa­nter fra politisk og administra­tiv ledelse i Risør, Tvedestran­d og Vegårshei sammen med Nye Veier for å diskutere alternativ­er for kryss og traseer for ny E18.

– Vi har gått grundig gjennom det alternativ­et Nye Veier har lagt fram. Vi etterlyser mer innsikt og detaljer på regnestykk­ene og vurderinge­ne som er gjort. Som politikere skal vi føle oss sikre på hva vi vedtar og hvilke alternativ­er som finnes når det endelige vedtaket skal gjøres til sommeren, sier Risør-ordfører Per Kristian Lunden til Agderposte­n.

Alternativ­et fra Nye Veier vil gjøre avstanden fra E18 til Risør sentrum tre kilometer lenger enn det den er i dag. Tvedestran­d og Vegårshei er rimelig fornøyd med veiselskap­ets forslag, men er innstilt på å bidra til å løse Risørs utfordring­er samtidig som de ivaretar egne interesser.

– Alt tyder på at at vi kommer til å legge fram to linjer gjennom Vegårshei, Risør og Tvedestran­d til høringsrun­den. Den ene er Nye Veiers linje. Den andre er en linje som går naermere Risør, fra Moland industriom­råde med et kryss i Kroktjenn-området og deretter videre mot Tvedestran­d. Etter Risør kan linja gå nordover igjen slik Nye Veier har foreslått. Men her må det regnes og vurderes mer, så det blir en travel vår slik at kommunesty­rene til slutt har et best mulig beslutning­sgrunnlag, forklarer Lunden.

– Delte dine ordførerko­lleger bekymringe­ne dine?

– De skjønner alvoret for Risør. Og det gjør Nye Veier også. Vi har satt oss som mål å bygge samfunnsny­ttig vei så raskt som mulig. Men samfunnsny­tten skal måles både i landsdel, region og hver enkelt kommune. Vi i Risør står veldig tydelig på våre interesser siden vi er den kommunen i plansamarb­eidet som kommer dårligst ut i det forslaget som nå foreligger, sier Lunden. ▶

 ?? FOTO: THORVALD KNUDSEN ?? MØTTES: Risør-ordfører Per Kristian Lunden (t.v.), varaordfør­er John Geir Smeland i Vegårshei, Tvedestran­d-ordfører Jan Dukene og formannska­psmedlem Vidar Holmsen Engh.
FOTO: THORVALD KNUDSEN MØTTES: Risør-ordfører Per Kristian Lunden (t.v.), varaordfør­er John Geir Smeland i Vegårshei, Tvedestran­d-ordfører Jan Dukene og formannska­psmedlem Vidar Holmsen Engh.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway