Agderposten

Til Austin med Agder-gründere

En større delegasjon fra Agder besøkte tidligere i mars festivalen South by Southwest (SXSW) i Austin, Texas.

- Øystein Bjerkestra­nd oybj@agderposte­n.no

I delegasjon­en var blant andre fylkesvara­ordfører i Vest-Agder, Tore Askildsen, Kristiansa­nd-ordfører Harald Furre, naeringssj­ef i Aust-Agder fylkeskomm­une, Wenche Fresvik og et utvalg gründere fra Agder. I tillegg til Arendals-baserte Sharebox, var AppSens fra Lillesand med til USA.

Hvert år samles naermere 500.000 mennesker i Austin for å få med seg mangfoldet av foredrag, konserter, konkurrans­er og politiske diskusjons­paneler.

Askildsen peker på verdien i en slik reise for nye gründere, og mener det kan vaere avgjørende for lokale etablerere å komme seg raskt ut i verden.

– Av og til kan det vaere like viktig å gå direkte ut i det internasjo­nale markedet som det lokale og nasjonale. Markedet er så mye større her ute, så det skal mye mindre til for å få komme et skritt videre og utvikle produktene, sier han.

Aksildsen fulgte godt med da de fem gründerne presentert­e sine forretning­splaner.

– I år har vi lagt opp slik at gründerne får en opplaering i å spisse budskapet sitt i forkant av reisen, og jeg synes alle de fem gründerne vi hadde med gjorde en kjempejobb. Og så var det veldig gøy å oppleve at to av de fem gründerne kom på topp ti, med Rebartek på femteplass og Sharebox på sjetteplas­s, sier Askildsen.

 ?? FOTO: JONA RUNARSDOTT­IR ?? AGDER-DELEGASJON: Agder-fylkene var godt represente­rt i Austin.
FOTO: JONA RUNARSDOTT­IR AGDER-DELEGASJON: Agder-fylkene var godt represente­rt i Austin.
 ?? FOTO: ARKIV ?? SHAREBOX: Nyskapning­en er rett og slett oppbevarin­gsplass for mindre fysiske ting – i første omgang nøkler.
FOTO: ARKIV SHAREBOX: Nyskapning­en er rett og slett oppbevarin­gsplass for mindre fysiske ting – i første omgang nøkler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway