Agderposten

Velg lokal kompetanse

Kommunene og fylkene i Agder kjøper inn varer og tjenester for mange millioner kroner hvert eneste år.

- Sidsel Pettersen Daglig leder, Innoventi AS Styreleder, Arendal Naeringsfo­rening

Dessverre går en altfor stor del av disse midlene til store selskaper utenfor regionen vår, selv om lokale og regionale aktører kan tilby tilsvarend­e. Det burde vaert opplagt å sørge for at verdiskapn­ingen legges igjen lokalt, dersom det ikke er gode grunner til å velge annerledes. Det aller meste en kommune, fylkeskomm­une eller statlig etat skal løse gjøres ved hjelp av egne ansatte. Det holder kostnadene nede og gjør at innbyggern­e får tjenestene de har krav på. Men det er en del tjenester hvor det offentlige selv ikke besitter den nødvendige kompetanse­n, og da lyses det ut konkurrans­er hvor pris og kvalitet er avgjørende. Her er det rom for å stille krav som gir lokale leverandør­er et lite fortrinn.

I dag jobber våre folkevalgt­e iherdig for å bevare flest mulige offentlige arbeidspla­sser i regionen vår. Det er bra, for det er viktig med et variert arbeidsmar­ked med en stor bredde i både privat og offentlig sektor. Men jeg savner en sterkere vilje til å bygge opp under den gode kompetanse­n som allerede finnes i naeringsli­vet vår.

Fremover vil konkurrans­en om de beste hodene og mange nok varme hender prege landet vårt. De regionene som fremstår mest attraktive med et rikt og variert arbeidsmar­ked vil vinne. Jeg har et brennende ønske om at Arendalsre­gionen skal vaere blant disse. Da trenger vi at offentlig og privat sektor drar i lik retning og jobber med å bygge opp under eksisteren­de naeringsli­v, og skape nye arbeidspla­sser sammen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway