Agderposten

Jeg er sterk kritisk til innholdet i lederartik­kelen

Jeg viser til lederartik­kelen i Agderposte­n onsdag 20. mars der en barneverns­sak på Vegårshei samt barneverns­samarbeide­t i øst er tema.

- Gerd Nerdalen, Vegårshei

Jeg er sterkt kritisk til innholdet i artikkelen og lurer på hva som er hensikt og mål med den.

Først og fremst er saken dypt tragisk for de familiene denne saken gjelder. Disse blir enda mer blottlagt etter slike oppslag. Jeg tror ikke slike oppslag gagner hverken de som er involvert eller barneverne­t.

Videre står det å lese: «Etter årevis med utredning og strid, ble samarbeids­prosjektet en realitet i 2016.» Jeg satt selv i kommunesty­ret i den tiden saken ble diskutert.

Jeg kjenner meg ikke igjen i en karakteris­tikk som strid. Dette var en svaert grundig diskusjon, der man var åpne i debatten. Selv var jeg en av dem som sa ja i første runde til et interkommu­nalt samarbeid. Dette ble senere vedtatt etter en nøye vurdering og god prosess.

Det ble kostbart. Men, i verdens rikeste land – bør vi ha råd til å ta vare på de som står virkelig svakest.

Agderposte­n slår fast på lederplass at samarbeid mellom små kommuner er tvingende nødvendig. I neste setning er det grunn til uro når enhetene blir større?

Mitt synspunkt er at barnevern uten tvil er best i større enheter. - Det er ikke greit å møte saksbehand­ler «på butikken» etter endt arbeidsdag.

Jeg tror at menneskeli­g respekt bør stå øverst på blokka – uansett sak. Jeg har stor respekt for de som jobber med barnevern. Dette er ansatte med stor menneskeli­g forståelse og kunnskap.

 ??  ?? FAKSIMILE: Agderposte­ns lederartik­kel onsdag.
FAKSIMILE: Agderposte­ns lederartik­kel onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway