Agderposten

Kollen-pallen glapp, men sikret milepael

Anastasia Kuzmina gjorde som i VM og vant verdenscup­sprinten i skiskyting i Holmenkoll­en torsdag. Marte Olsbu Røiseland ble beste norske på sjetteplas­s.

- ▶ Alexander Nupen og NTB alexander.nupen@agderposte­n.no

Det var likevel nok til at frolending­en endte på 3. plass i verdenscup­en i sprint sammenlagt. Olsbu Røiseland har aldri før vaert på pallen sammenlagt i noen enkeltgren­er i verdenscup­en.

I totalcupen er hun fortsatt nummer tre før jaktstarte­n og fellesstar­ten i Kollen som avrunder årets sesong.

Både Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff måtte tåle en strafferun­de og gikk temmelig like raskt under relativt tunge forhold på hjemmebane. Eckhoff endte på plassen bak Olsbu Røiseland. Det bidro til at Norge er sikret seieren i nasjonscup­en for kvinner.

Sprintverd­ensmester Kuzmina varde t samtidig ingenting å gjøre med. Den slovakiske stjernen tok karrierens femte Kollen-seier og sikret seg samtidig sammenlagt­seieren i sprintcupe­n. Etterpåbek­reftet hun at karrieren er over etter helgens renn i Oslo.

Olsbu Røiseland var slått med 35,5 sekunder torsdag av den suverene vinneren.

– Jeg fikk én bom på liggende og fikk ned alle blinkene på stående. I sporet gikk det helt OK, oppsummert­e hun overfor NRK.

Eckhoff fikk gode svar

Tiril Eckhoff har slitt med sykdom etter VM i Östersund og var et usikkert kort foran sprinten på hjemmebane. 28-åringen gikk imidlertid offensivt til verks og viste ikke all verdens tegn til helseprobl­emene som har plaget henne de siste dagene. Fossum-løperen skjøt fullt på første liggende, men måtte ut i strafferun­den etter en sur bom på stående. Dermed ble det sjuendepla­ss.

– Jeg håper jeg nå fikk blåst ut litt, sa Eckhoff til NRK om egen form etter sykdomstrø­bbelet.

Tungt for Tandrevold

Ingrid Landmark Tandrevold tok sølv på VM-sprinten i Östersund, men viste tidlig tegn til å ha en tung dag på hjemmebane i Holmenkoll­en. Allerede inn til første skyting hadde hun tapt mer enn 20 sekunder til de raskeste.

Da hjelp det lite at VM-sølvvinner­en skjøt fem blanke treff. På stående ble det i tillegg én strafferun­de, og dermed ble det ingen ønskerepri­se fra Östersund for Fossum-løperen. Hun endte til slutt som nummer 16.

– Det var skikkelig tungt i dag. Jeg prøvde å tenke at det var tungt for alle, men det var tyngst for meg. Søren heller, sa Tandrevold til NRK.

– Jeg håper dette var en akutt dvale etter VM, og at det løsner til helgen, tilføyde hun.

Wierer i førersetet

Kampen om sammenlagt­seieren i verdenscup­en var foran verdenscup­finalen i Holmenkoll­en en helitalien­sk duell mellom Dorothea Wierer og Lisa Vittozzi. Begge sto med 852 poeng foran torsdagens sprint.

Der skjøt Wierer ni treff og sikret seg en 11.-plass, mens Vittozzi fikk store problemer allerede på liggende skyting og skjøt på seg tre strafferun­der. To nye runder på stående bidro til at sprinten endte i fiasko for verdenscup lederen. Hun ble til slutt nummer 68.

Dermed har Wierer sikret seg 30 poengs forsprang og et grep om sammenlagt­seieren foran den avsluttend­e jaktstarte­n og fellesstar­ten i Holmenkoll­en. Vittozzi får i tillegg ikke gå jaktstarte­n i Holmenkoll­en og kan ikke ta nye poeng der.

Marte Olsbu Røiseland på tredjeplas­s har 791 poeng totalt, mot 882 poeng til Wierer og 852 poeng til Vittozzi. De to dårligste rennene skal strykes før sammenlagt­vinneren i verdenscup­en kåres forsesonge­n 2018/2019.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? BESTE NORSKE: Marte Olsbu Røiseland (28) ble beste norske kvinne på sprinten i Holmenkoll­en, men var sjanseløs mot Anastasia Kuzmina (34). Her fra en tidligere stafett.
FOTO: NTB SCANPIX BESTE NORSKE: Marte Olsbu Røiseland (28) ble beste norske kvinne på sprinten i Holmenkoll­en, men var sjanseløs mot Anastasia Kuzmina (34). Her fra en tidligere stafett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway