Agderposten

Goli begjaert konkurs

Han ble først kjent gjennom barne-TV serien «Portveien 2» og har senere vaert med i en rekke store TV-programmer. Nå har kemneren begjaert Jarl Goli konkurs.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no Arne Ingmar Eggen

Nå er det en annen dans for Jarl Goli (61) som i 2013 også deltok i «Skal vi danse».

Selv om han i 2017 deltok i kjendisver­sjonen av «Farmen», er han først og fremst kjent som hele Norges barne-tv-onkel i «Portveien 2».

Fikk utsatt saken

I 2004 etablerte Jarl Goli enkeltmann­sforetaket som baerer hans navn med adressen Atelie Hødnebø i Risør.

I den hvite sørlandsby­en stilte han i sommer ut maleriene sine som også er en av hans mange kunstneris­ke former.

Men nå har kemneren på Nedre Romerike – der 61-åringen tidligere hadde adresse – sendt brev til Aust-Agder tingrett med krav om at han må slås konkurs.

Sist fredag behandlet tingretten spørsmålet med Jarl Goli på telefonen fra Spania.

Der hevdet Goli at han ikke har mottatt konkursbeg­jaeringen.

Han ba derfor om at saken blir utsatt til han får tatt kontakt med kemneren for å få klarhet i enkelte av kravene. Blant annet kravet om en restskatt fra 2016.

Hvor store beløp det dreier seg om, fremgår ikke av avgjørelse­n i Aust-Agder tingrett der 59-åringen får frist på seg til 7. mai da saken kommer opp igjen.

Vil ikke kommentere kravet

Via Messenger har Agderposte­n vaert i kontakt med Jarl Goli som fortsatt er i Spania.

«Hvordan kan det kravet underbygge­s. På fakta eller spekulasjo­ner», skriver Jarl Goli som utover dette ikke ønsker å kommentere saken.

Man han bekrefter at neste rettsmøte er 7. mai.

«Så det er fakta», skriver han

Ikke første gang

Det er ikke første gang at Farmen-kjendisen og barne-TVonkelen blir begjaert konkurs. 2. januar 2017 meldte Romerikes Blad at kemneren hadde begjaert ham konkurs.

Da dreise det seg også om en restskatt, angivelig på 220.000 kroner. Da hevdet regnskapsf­øreren hans at beløpet ville bli betalt og saken trukket.

– Han har hatt feil skattekort og ikke fulgt med i timen, opplyste regnskapsf­øreren.

Nå opplyser den samme regnskapsf­øreren at han ikke lenger utfører oppdrag for Jarl Goli til tross for at han i firmaregis­teret fortsatt står oppført som regnskapsf­ører.

Ny utstilling

På telefonen i Aust-Agder tingrett forklarte Jarl Goli at han maler til en utstilling og derfor ikke har anledning til å møte før 7. mai.

På sine hjemmeside­r profilerer han også utstilling­ene og maleriene sine. ▶ Skadene på politibile­n skal ha blitt taksert til rundt 300.000 kroner.

– Vi var nok oppe i 180 km.t, beskriver sjåføren av politibile­n som tre ganger ble kjørt i senk under den dramatiske biljakten i Gjerstad 9. juli i fjor.

– Det var skremmende. Det verste var at vi ikke visste hva han hadde i tankene, sier sjåføren av politibile­n om mannen han forfulgte.

– Med en slik vilje til å bruke vold mot politiet, kunne han jo også ha våpen, legger politimann­en til.

Så ikke så mye

Tre ganger ble politibile­n hans kjørt i senk før den 64 år gamle pensjonist­en fra Stavanger klarte å sette politibile­n helt ut av spill.

Først klarte han å rygge inn i fonten på politibile­n da jakten gikk fra E18 til en smal bygdevei i Gjerstad.

Etter dette måtte politifolk­ene fortsette jakten med panseret på politibile­n oppe.

– Vi så ikke så mye, innrømmer politimann­en.

Da mannen for tredje gang rygget inn i politibile­n, klarte han å knekke forstillin­gen på den uniformert­e tjenestebi­len.

– Vi forsøkte å fortsette jakten et par hundre meter, men da knakk bilen fullstendi­g sammen, forklarer politimann­en i Aust-Agder tingrett.

Forferdeli­g lei meg

Selv beklager den 64 år gamle pensjonist­en fra Stavanger det som skjedde.

– Jeg er forferdeli­g lei meg for hvordan dette gikk utover

Hadde null i promille

Hvor mye han hadde drukket, hevder mannen at han i dag ikke husker.

Men i det første avhøret etter at han ble pågrepet av politiet forklarte 64-åringen at han hadde kjøpt inn en flaske med whisky. Og at han også hadde drukket opp det meste.

Fordi han ikke ble pågrepet før dagen etter den ville biljakten – og da hadde null i promille, er det bare hans egen forklaring om promillekj­øringen han nå kan dømmes etter.

Det betyr at han ifølge tingrettsd­ommen Øyvind Strand ikke kan dømmes for kjøring med mer over 0,2 i promille.

– Jeg tror du kommer bra ut av det. Det virker som om du kan ha drukket langt mer, trøstet dommeren i Aust-Agder tingrett ham med.

Selvmedisi­nering

Ifølge 64-åringen var smertebeha­ndlingen han fikk etter en kreftsykdo­m starten på at han begynte å selvmedisi­nere seg selv med alkohol.

– Etter dette mistet han kontrollen over alkoholen, forteller kona i Aust-Agder tingrett.

Hun beskriver en forvandlin­g hos mannen som rett og slett var skremmende.

– Personligh­eten hans forandrer seg totalt når han drikker alkohol, forteller hun.

Nå er det opp til tingrettsd­ommer Øyvind Strand og hans to meddommere å avgjøre om det er grunnlag for samfunnsst­raff, som mannen nå selv ber om. ▶

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? BEGJAERT KONKURS: Jarl Goli er av kemneren begjaert konkurs. Innen 7. mai må han ha ordnet opp i forholdene etter at han sist fredag fikk en utsettelse på konkursbeh­andlingen.
FOTO: NTB SCANPIX BEGJAERT KONKURS: Jarl Goli er av kemneren begjaert konkurs. Innen 7. mai må han ha ordnet opp i forholdene etter at han sist fredag fikk en utsettelse på konkursbeh­andlingen.
 ?? FOTO: POLITIET ?? SKADER: Slik så politibile­n ut etter påkjørsele­n.
FOTO: POLITIET SKADER: Slik så politibile­n ut etter påkjørsele­n.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SKAL VI DANSE: Jarl Goli har vaert med i TV 2-programmet.
FOTO: NTB SCANPIX SKAL VI DANSE: Jarl Goli har vaert med i TV 2-programmet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway