Agderposten

Et parti på synkende kurs

Arbeiderpa­rtiet er på synkende kurs, mens Senterpart­iet fortsetter oppturen, viser gjennomsni­ttet av meningsmål­inger i mars.

-

Ap er fortsatt landets største parti, med 26,7 prosents oppslutnin­g i snitt på de åtte stortingsm­ålingene som er tatt opp i mars. Det viser oversikten på nettstedet Poll of polls. Men trenden er igjen nedadgåend­e for partiet som samles til landsmøte i Oslo torsdag. I januar var snittet på målingene 28,3 prosent, mens i februarmål­ingene var oppslutnin­gen sunket til 28 prosent.

Dersom snittet på målingene i mars hadde vaert et valgresult­at, ville det gitt et rødgrønt flertall på Stortinget med 86 mandater. Ap ville hatt 48 av dem.

Senterpart­iet fortsetter oppturen, med en gjennomsni­ttlig oppslutnin­g på 13,7 prosent, og ville fått 25 mandater, mens SV faller ørlite til 7,5 prosents oppslutnin­g i mars.

Miljøparti­et De Grønne opplever noe av en vårløsning og bryter sperregren­sen på flere målinger. Partiet som i dag bare har én representa­nt på Stortinget, ville fått 7 om snittet på marsmåling­ene (4,0) avgjorde.

Den andre énmannsgru­ppa, Rødt, gjør det enda bedre med 5 prosent og 9 mandater.

For det ferske regjerings­partiet KrF har mars vaert mindre lystig, med flere dårlige målinger, og ender med et snitt på 3,4 prosent og tre mandater. Venstres situasjon er enda dystrere med 2,2 prosents oppslutnin­g og kun én representa­nt på Stortinget.

Til sammen får de fire regjerings­partiene 67 mandater og er langt unna et flertall. Frp holder seg på en oppslutnin­g på 11,3 prosent, noe som er godt under resultatet fra valget i 2017 (15,2 prosent). Høyre får 24,3 prosents oppslutnin­g i snitt og 43 mandater. (©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? STREVER: Arbeiderpa­rtiets leder Jonas Gahr Støre åpner partiets landsmøte i helgen. Snittmålin­gene fra mars tyder på at partiet fortsatt strever i motbakke.
FOTO: NTB SCANPIX STREVER: Arbeiderpa­rtiets leder Jonas Gahr Støre åpner partiets landsmøte i helgen. Snittmålin­gene fra mars tyder på at partiet fortsatt strever i motbakke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway