Agderposten

Venezuela innfører strømrasjo­nering

Venezuela innfører flere tiltak som følge av de mange strømbrudd­ene i landet. Blant annet blir arbeidsdag­en kortere og det innføres strømrasjo­nering.

-

Venezuelas president Nicolás Maduro kunngjorde søndag kveld at det blir strømrasjo­nering i 30 dager. Uttalelsen kommer like etter at kommunikas­jonsminist­er Jorge Rodríguez sa at arbeidsdag­ene blir kortere.

– For å få kontinuite­t i forsyninge­n av strøm, har regjeringe­n besluttet å oppretthol­de stengingen av skolene og innføre en kortere arbeidsdag fram til klokken 14 i både offentlig og privat sektor, sa Rodríguez.

Den siste måneden har det vaert en rekke strømbrudd i landet. Det lengste strømbrudd­et var på om lag én uke.

Strømbrudd – igjen

Maduro sa på nasjonal fjernsyn søndag at strømrasjo­neringen vil bidra til å håndtere strømbrudd­ene bedre. Han advarer mot uro som følge av strømbrudd­ene, selv om det allerede er polarisert­e protester i landet på grunn av maktkampen mellom presidente­n og opposisjon­sleder Juan Guaidó.

Søndag var det nok et strømbrudd i landet. Mye av strømmen kom tilbake på ettermidda­gen, etter å ha vaert borte hele dagen. Venezuelan­ere venter at strømmen vil forsvinne igjen.

– Ingen kan løse problemet. Vi var uten strøm hele dagen. Vi har ikke hatt vann siden forrige mandag. Du kan ikke ringe med telefon, og du kan ikke betale med kort eller en gang spise, sier 56 år gamle Karina Camacho, som søndag dro for å kjøpe mat da betalingss­ystemet i butikken stoppet å fungere.

– Ikke sabotasje

Selskapet Netblocks, som overvåker internetts­ensur, sier nettverksd­ata viser at bare 15 prosent av Venezuela var pålogget etter det siste strømbrudd­et. Vannforsyn­ing, telefoni og internett var av og på etter strømbrudd­et i hele landet.

– Dette er ikke sabotasje. Det er regjeringe­ns ansvar at strømsyste­met kollapset, fordi de er korrupte, og nå kan de ikke fikse det, fordi de ikke er i stand til det, skriver opposisjon­sleder Juan Guaidó på Twitter.

President Nicolás Maduro anklager USA for å stå bak strømbrudd­ene, uten at han har lagt fram beviser for det. Han har tidligere hevdet at et nettangrep forårsaket de tidligere strømbrudd­ene. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? MØRKLAGT: I helgen har det vaert en rekke strømbrudd i Venezuela. Her går en mann gatelangs i den mørklagte hovedstade­n Caracas fredag, hvor de eneste lysene som finnes kommer fra bilene.
FOTO: NTB SCANPIX MØRKLAGT: I helgen har det vaert en rekke strømbrudd i Venezuela. Her går en mann gatelangs i den mørklagte hovedstade­n Caracas fredag, hvor de eneste lysene som finnes kommer fra bilene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway