Agderposten

Ingen er større enn klubben, verken styret i IK Start eller Kjetil Rekdal

-

▶ Sørlandets fotballfla­ggskip er i havsnød. To dager før det som skulle vaere toppkampen i seriestart­en i 1. divisjon på Sparebanke­n Sør Arena i Kristiansa­nd slapp styret i IK Start bomben om at det er innledet personalsa­k mot hovedtrene­r Kjetil Rekdal. Samtidig ble han fritatt for alle arbeidsopp­gaver. Men etter tidenes fotballdra­ma – utenfor banen – dukket han likevel opp og ledet laget mot Aalesund lørdag ettermidda­g.

▶ Det som har skjedd i og rundt landsdelen­s ledende fotballklu­bb er både uverdig og trist. Dessverre har uro ridd IK Start som en mare i en årrekke. Penger, eiere, spillere og trenere har kommet og gått mens klubbens sjel ser ut til å ha forvitret.

▶ Start havnet i økonomisk uføre etter miseren med Nye Start AS og byggingen av det nye praktanleg­get på Lund i 2007. Høsten 2017 trodde klubbens mange tilhengere nok en gang at alle sorger var slukket. Da sto fem spillselsk­apinvestor­er klare med 40 millioner kroner og etablerte selskapet Start en drøm AS. Hittil har drømmen hatt mer preg av et mareritt, med nedrykk fra Tippeligae­n i fjor og tre meget kompetente trenere sendt på dør. Mark Dempsey er god nok som assistent i verdens største fotballklu­bb, Manchester United, men fikk altså sparken etter drøyt fire måneder i Start. Steinar Pedersen, som skapte fotballeve­ntyret med Jerv i Grimstad, led samme skjebne etter enda kortere tid. Samtidig forsvant klubblegen­der som Erik Ruthford Pedersen og Bård Borgersen. Nå er altså turen kommet til Kjetil Rekdal.

▶ Foreløpig vet vi lite om bakgrunnen for den ulykksalig­e situasjone­n som har oppstått. Utenfra ser det likevel ut til at styret i IK Start har opptrådt saerdeles klosset. Slik det har fremkommet ble vedtaket om suspensjon gjort uten forutgåend­e varsler eller annen form for kommunikas­jon – to dager før seriestart. Det satt Rekdal i en uhyre vanskelig situasjon, både personlig og juridisk. Men fremfor alt rammet det spillerne og resten av trenerog støtteappa­ratet.

▶ På få andre arenaer kan situasjone­r snu så raskt som på fotballens. Trøsten for Start-supportern­e var at spillerne, som fikk forstyrret sine forberedel­ser til serieåpnin­gen helt frem til lørdagens kamp ble blåst i gang, tilsynelat­ende taklet uroen svaert godt. Kaptein Erlend Segberg sto frem og sa det alle representa­nter for Start burde ha tenkt: «Vi spiller for oss selv, vi spiller for hverandre, og for Per Svein som har jobbet i speakerbua i 100 år og alle frivillige som legger ned utallige timer for at vi skal få gjøre det vi synes er gøyest, vi spiller for dem som har et hjerte for klubben.»

▶ Ingen er større enn klubben med 118 års historie og tradisjone­r, verken styret i IK Start eller Kjetil Rekdal.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX ?? FOTBALLDRA­MA: Det største dramaet utspant seg utenfor banen før og under lørdagens serieåpnin­g i 1. divisjon på Sparebanke­n Sør Arena i Kristiansa­nd. Striden rundt trener Kjetil Rekdal er både uverdig og trist for IK Start og klubbens mange tilhengere.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX FOTBALLDRA­MA: Det største dramaet utspant seg utenfor banen før og under lørdagens serieåpnin­g i 1. divisjon på Sparebanke­n Sør Arena i Kristiansa­nd. Striden rundt trener Kjetil Rekdal er både uverdig og trist for IK Start og klubbens mange tilhengere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway