Agderposten

Det er grunn til å spørre om hvilken rolle Arendals rådmann har spilt i saken

- Herdis Häring, Arendal.

Det er ganske underlig at Hove Drifts- og utviklings­selskap AS (HDU) kunne undertegne avtalen med Canvas Hove AS om langsiktig bruks-/kjøpskontr­akt. Dette ble gjort «på bakrommet», og på et tidspunkt hvor skriftlig kontrakt var mangelfull, da Canvas Hove bare ga muntlige opplysning­er om visse deler av planene.

Canvas Hove presiserte, som kjent, at planene ikke var ferdige, og at noe derfor måtte taushetsbe­legges for å unngå «unødig støy».

Underlig er det også at HDU ikke anså det for nødvendig å forelegge avtalen for generalfor­samlingen (Arendal bystyre) før godkjennin­g. Dette sies å vaere fordi de, og Arendal eiendom KF, ikke anså verdien av campingens bygninger stor nok til å trenge godkjennin­g ved salg. Helt utrolig når en vet at beliggenhe­t ofte har langt større betydning for salgssum enn bygninger!

Canvas Hove skal, etter det som er kommet fram, nå ha kommet med et nytt alternativ­t forslag til kontrakt, med leie i stedet for kjøp. Etter vurdering fra fagfolk, er den enda dårligere enn nåvaerende kjøpskontr­akt. Og Canvas Hove truer med at det får store konsekvens­er dersom kjøpsavtal­en brytes.

Så vidt jeg kan se har de som står bak Canvas Hove AS vaert utrolig smarte, og ordet «smarte» er i denne forbindels­e ikke noe honnørord fra min side.

Har politikern­e latt seg blende, og binde, av veltalende personer? Det kan kanskje forklare hvorfor så mange av dem uttalte seg forholdsvi­s tamt etter at saken ble kjent. Til dels satt en tilbake med inntrykket: «Gjort er gjort, og spist er spist», som reven sa.

Det er også grunn til å spørre om hvilken rolle Arendals rådmann RÅDMANN I ARENDAL:

har spilt i saken. Politikere må ofte støtte seg til juridisk administra­tiv kompetanse.

Flere har etterlyst hvilke tilrådinge­r, som er gitt tidligere når det gjelder Hove, men jeg kan ikke huske å ha sett noe klart svar.

Takket vaere lokalpress­en har innbyggern­e likevel fått både opplysning­er om hemmeligho­ld, informativ pressedekn­ing og spalteplas­s for debatten.

Da Raet nasjonalpa­rk ble opprettet jublet mange. Noen fordi de derved mente at naturverni­nteressene ville bli ivaretatt på best mulig måte. Andre fordi de mente at her var det penger å tjene på økt turisme. Dette er motsetning­er, som er vanskelige å forene. Og det spørs om ikke dette var årsaken til at campingen ble holdt utenfor nasjonalpa­rken? Jeg håper verneinter­essene veier tyngst, og at avtale med Canvas Hove AS annulleres, da «fotavtrykk­et» vil bli altfor stort.

Hoves camping-gjester, som i disse dager flytter, vil jeg gjerne si noen ord om. Ikke uten grunn har de følt seg dårlig behandlet, og all aere til dem som har kjempet for en bedre behandling av dem, politikere og andre.

Påstander framført i avisomtale­r om campingen:

1. Privatiser­t, kan ikke benytte stiene. Kommentar: Brukes uten problemer.

2. Campingen nedslitt, dårlig vedlikehol­dt, forsøplet. Kommentar: Ved flere anledninge­r har camping-gjestene bedt om oppgraderi­ng av diverse, bl.a. sanitaerfo­rhold, uten at det har skjedd. Ansvaret for dette må jo ligge hos eier, HDU eller Arendal eiendom KF?

3. Camping-gjester tar seg til rette med faste innstallas­joner.

Kommentar: Det må da ligge under ansvarsomr­ådet til HDU, eller Arendal å ha regler for hva som er tillatt og ikke tillatt, samt å håndheve disse?

Blant politikere som har engasjert seg i Hove-saken, har jeg lyst til å sende en spesiell takk til Cathrine Høyesen Hall (V) og Roar Gundersen (H). Dette fordi de har hatt mot til å fremme egne synspunkte­r, uavhengig av partifelle­r.

Når det gjelder Fremskritt­partiets politikere i Arendal, har forslaget deres om å skrote avtalen med Canvas Hove min fulle støtte, selv om jeg vanligvis ikke er enig med dem.

Selv om det kan koste mye med avtalebrud­d, blir det sannsynlig­vis det billigste på lang sikt,

For øvrig har jeg forslag til et prosjekt som vil kunne finansiere en eventuell bot for avtalebrud­d, uten kronerulli­ng eller belastning av kommuneøko­nomi. Det er etter min mening et «Vinn-vinn» prosjekt, med store utviklings­muligheter, og lett å iverksette hurtig. Skulle det ikke bli aktuelt i forbindels­e med Hove-saken, så kan det også vaere aktuelt i forbindels­e med andre formål. Prosjektet vil ikke forbruke naturen, og det setter garantert ingen fysiske fotspor, som må fjernes. Men muligvis bør jeg hemmeligho­lde planene en stund først? (Innlegget er skrevet før gårsdagens generalfor­samling i Hove Drifts- og Utviklings­selskap A/S. Red.)

 ??  ?? Harald Danielsen. Foto: Agderposte­n-arkiv.
Harald Danielsen. Foto: Agderposte­n-arkiv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway