Agderposten

Hvilke private interesser mener du jeg har?

Kjaere Knut Arne Haugeto. Hvilke egne private interesser mener du jeg har? Tror du at mitt fremste ønske er at E18 skal gå gjennom vår skog. Jeg kan forsikre deg om at det er ikke!

- Rolf Erik Nilsen

Men årsaken til at jeg pr i dag synes den vestre løsningen er best er fordi den er kortest. Jeg tror på å gjøre det korteste traseen best mulig, men vi kan også veldig godt leve med de andre trasevalge­ne.

Det viktigste ved veivalget er to forhold: 1. Det må velges et realistisk alternativ som kan bygges, slik at vi får bort alle usikkerhet om fremtidig trasevalg.

2. Dagens E18 må frigjøres slik at den kan fungere som fremtidig lokalvei med dagens av og påkjørsler, ellers vil utviklinge­n av universite­ts- og skolebyen Grimstad stoppe opp i trafikk-kaos. Utviklinge­n i Grimstad de naermeste tiårene vil i hovedsak skje langs Vesterled, og ikke i Frivoll-dalen.

NB! Hvorfor har ikke fokuset på lokalveipr­oblematikk­en blitt en del av debatten? Dette forholdet er helt vesentlig for byenes utvikling! Vi fører nå en debatt med vesentlige mangler. For å gjøre et godt veivalg trenger vi kunnskap og godt orienterte politikere som våger å ta et valg. Et utsatt valg er verre enn verst.

Knut Arne Haugeto skriver at «Nye veier og Statens vegvesen har enstemmig kommet fram til samme konklusjon. Den beste korridoren for ny 4-felts E18 er å følge den eksisteren­de trase, ikke korridoren over Dømmesmoen!» Da tar han skammelig feil, eller fører bevisst desinforma­sjon. Begge alternativ­ene har gode og mindre gode konsekvens­er. Nye Veier AS anbefaler at begge (alle) alternativ­ene legges ut på høring. Når alle er blitt litt klokere kan vi ta et godt valg.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway