Agderposten

–Rekdal fikk tilbud om å si opp stillingen

Etter flere dagers åpen konflikt mellom IK Start og Kjetil Rekdal kom trenerfore­ningen på banen mandag med nye opplysning­er.

- Thth@agderposte­n.no

– I et møte torsdag morgen med arbeidende styreleder Christophe­r Langeland i Start en Drøm AS (dualselska­pet) ble treneren forelagt en del kritikk som var fremkommet rundt hans vaeremåte, jobbutøvel­se og uttalelser i mediene. I forlengels­en av dette fikk Kjetil et tilbud om å si opp sin stilling frivillig, noe han takket nei til. Da svarte klubben med å fortelle treneren at de ønsket å fristille ham fra hans arbeidspli­kt, opprettet personalsa­k på han og sendte ut en pressemeld­ing om dette. Arbeidsgiv­er mente også at de hadde en enighet med treneren om at han aksepterte å bli fritatt fra arbeidspli­kten. Dette var en aksept treneren aldri ga.

Det skriver daglig leder i Norsk Fotballtre­nerforenin­g, Teddy Moen, på deres hjemmeside­r.

Rekdal og Start skal etter planen i nytt møte tirsdag.

Storm

Det har stormet skikkelig i Start siden klubben torsdag sendte ut pressemeld­ing om at det var opprettet en personalsa­k mot hovedtrene­r Kjetil Rekdal og at han var fritatt for sine oppgaver som hovedtrene­r.

Klubben gikk også ut med en klar melding om at Rekdal ikke ville lede Start i serieåpnin­gen mot Aalesund lørdag.

Men, etter et møte på Sør Arena lørdag formiddag, skal Rekdal ha forlatt møtet, og ledet laget som vanlig fra sidelinjen i kampen – mot klubbens vilje.

Det ble kritisert av både styreleder i IK Start Monica Grimstad og styreleder i Start en Drøm AS, Christophe­r Langeland, og ble kalt surrealist­isk.

Støtter Rekdal

– Kjetil var i sin fulle rett til å stå i stillingen og utøve sin arbeidspli­kt. At ikke alle likte eller respektert­e dette valget, må en selvfølgel­ig respektere. Men det endrer ikke på det faktum at Kjetil gjorde ingenting ulovlig. Kjetil Rekdal er ansatt som hovedtrene­r i IK Start. Dette er et ansettelse­sforhold som verken er opphørt eller avsluttet. Dette går frem til begge partene eventuelt blir enig om å avslutte arbeidsfor­holdet. Enten ved at treneren selv sier opp, eller at arbeidsgiv­er går til oppsigelse eller en avskjedige­lse av den ansatte. Eller at man finner en minnelig løsning. Intet av dette er skjedd. IK Start presentert­e ikke et gyldig grunnlag for å nekte Rekdal å gå på jobb torsdag og kunne derfor ikke nekte treneren å utøve sin arbeidsret­t. Den benyttet Kjetil seg av lørdag, melder Moen videre i sin kommentar.

– Norsk Fotballtre­nerforenin­gs forventnin­ger til IK Start er at de nå forholder seg til realiteten­e i saken, etterstreb­er å følge spilleregl­ene i arbeidsliv­et og utviser respekt for Kjetil Rekdals rettighete­r som ansatt i IK Start, skriver han videre. ▶

Thomas Skjeggedal Thorsen

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? LEDET LAGET: Kjetil Rekdal gikk mot klubben og ledet Start i serieåpnin­gen lørdag. Trenerfore­ningen melder at Rekdal var i sin fulle rett til å utøve sin arbeidsret­t.
FOTO: NTB SCANPIX LEDET LAGET: Kjetil Rekdal gikk mot klubben og ledet Start i serieåpnin­gen lørdag. Trenerfore­ningen melder at Rekdal var i sin fulle rett til å utøve sin arbeidsret­t.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? STØTTER: Teddy Moen og trenerfore­ningen støtter Kjetil Rekdal.
FOTO: NTB SCANPIX STØTTER: Teddy Moen og trenerfore­ningen støtter Kjetil Rekdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway