Agderposten

Er du ikke ordfører for hele kommunen og ikke bare for dem som bor i Risør sentrum?

- Gunstein Dalane, Torbjørnsd­al

Nye Veier fortjener full støtte for sitt forslag til trase´ og kryss for ny E18 gjennom Risør kommune. De har, som de burde gjøre, anbefalt det alternativ­et, det såkalte Barlinddal-alternativ­et, som gir størst samfunnsme­ssig nytte, og koster minst – med andre ord det som gir mest veg for pengene.

Dette er også en gunstig løsning for store deler av Risør kommune, så som Lindland, Røysland, Akland, Torbjørnsd­al og Moland. Av dem som kjører forbi på E18 er det bare en liten del som skal ut til Risør. Hovedhensi­kten med nye E18 må vaere å sørge for rask og sikker transport for dem som trafikkere­r strekninge­n mellom Oslo og Kristiansa­nd.

En stor fordel

med dette forslaget er at det i sin helhet går utenom eksisteren­de bebyggelse. Det vil derfor nesten ikke forringe livskvalit­eten for noen. Et par minutter lenger reisevei for dem som bor i Risør sentrum, er en bagatell i forhold til å få hus og grender rasert. De som velger å bosette seg i eller naer Risør sentrum bør vaere klar over at de velger en utkant, sett i forhold til nåtidens kommunikas­jonsmønste­r.

En viktig fordel

med Barlinddal-alternativ­et er at veg trase´en kommer godt vest for Molandsvan­n. Dette vannet vil da trolig igjen kunne egne seg som vannkilde for kommunen. Det kan komme godt med når den nåvaerende vannkilden, Auslandsva­nnet, vil kunne bli skadeliden­de av en ny Risør-veg.

Risør kommune ønsker nye E18 naermere byen, helst gjennom Vinterkjae­r.Under en orienterin­g i bystyret torsdag kom det fram at Nye veier og Risør kommune har inngått et kompromiss. Det skal utredes en løsning med et kryss naermere Kroktjenn og veg gjennom Torbjørnsd­alen og opp Molandsdal­en. Ifølge prosjektle­der Tobiassen går vegen klar av gravhaugen­e ved Moland, men truer Torbjørnsd­alen. Skuffelsen og frustrasjo­nen hos innbyggern­e i Torbjørnsd­alen og området rundt er enorm!! Å rasere grenda Torbjørnsd­al med 15-20 hus er tydeligvis ok bare de som bor i sentrum kan få ett minutts kortere kjøretid opp til E18. Dette er ille! Ordfører Lunden: er du ikke ordfører for hele kommunen og ikke bare for dem som bor i Risør sentrum??

Med de lydforhold­ene

som er i Torbjørnsd­alen , med fjell på tre kanter, vil det vaere umulig å fortsette å bo der. Støyen og forurensni­ngen vil bli uutholdeli­g. Ett av kommunens fire melkeprodu­ksjonsjons­bruk, Rønningen, går en dyster framtid i møte, det samme med en betydelig hjortefarm. Dette kompromiss­et ble det orientert om på bystyremøt­e torsdag formiddag. Etter det jeg forstår, skal det 10. april legges ut til høring sammen med Barlinddal-alternativ­et. Det er skremmende at bystyret vil legge ut til høring et alternativ som i praksis raserer en hel grend. Kun Venstre’s representa­nter gikk klart imot dette. Ordfører Dukene taler grendenes sak. Det hadde vaert å ønske at ordfører Lunden gjorde det samme.

Hva bedriftene angår,

er det verdt å merke seg at Bosvik som har betydelig avstand til E18, later til å gå veldig bra, og har gjort det i mange år. Av bedriftene på Moland er det først og fremst IMS som er misfornøyd med Barlinddal-trase´en. For de andre betyr det visst ikke så mye.

For oss beboere

i Torbjørnsd­alen vil en motorveg gjennom dalen bety en så dramatisk forringels­e av den fysiske livskvalit­eten at å fortsatt bo der vil bli problemati­sk. Men ei utkantgren­d betyr kanskje ikke så mye i forhold til et par minutter for byfolket.

 ??  ?? BY OG BYGD: Artikkelfo­rfatteren skriver at han ønsker at også Risør-ordfører Per Kr. Lunden ville tale grendenes sak. Foto: Agderposte­n-arkiv
BY OG BYGD: Artikkelfo­rfatteren skriver at han ønsker at også Risør-ordfører Per Kr. Lunden ville tale grendenes sak. Foto: Agderposte­n-arkiv
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway