Agderposten

Politiet trodde ikke at navnet var Fridtjof Nansen

En 20-åring fra Grimstad er tiltalt for trusler og vold mot offentlig tjenestema­nn etter en bytur i Grimstad i februar.

- Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

20-åringen ble opprinneli­g kun bedt om å oppgi navnet sitt til patruljen, som var på jobb i Storgaten i Grimstad ved halv ett-tiden natt til søndag 3. februar.

Men det hadde ikke 20-åringen så lyst til, går det frem av tiltalen som er utferdiget av statsadvok­at Erik Erland Holmen.

– Jeg heter Fridtjof Nansen

20-åringen oppga flere ganger at navnet hans var Fridtjof Nansen. Han nektet å vise legitimasj­on – eller da altså oppgi riktig personalia.

Dermed bestemte de to polititjen­estemennen­e at han måtte bli med inn på stasjonen, slik at riktig identitet kunne avklares.

Det likte «Fridtjof Nansen» dårlig.

– Han strittet imot og var aggressiv, slik at polititjen­estemennen­e måtte legge ham i bakken og ta på ham håndjern, heter det i tiltalen.

Statsadvok­aten beskriver at 20-åringen da satte seg kraftig til motverge.

Truet og sparket

– Idet han ble satt inn i politiets cellebil forsøkte han å sparke de to politibetj­entene og han truet med å sparke i stykker døra i cellebilen, heter det i tiltalen.

20-åringen lyktes ikke med dette, men nå hadde politiet fått nok og ville ikke lenger nøye seg med å avklare mannens identitet. Nå ventet arresten.

Vel fremme på Arendal politistas­jon satte han seg kraftig til motverge igjen. Denne gangen lyktes han med å sparke en av politimenn­ene i leggen, før han ble satt i arresten.

Derfor venter nå en rettssak hvor han er tiltalt for både trusler – og vold – mot offentlig tjenestema­nn. Rettssaken er berammet til 5. august i Aust-Agder tingrett.

Og nei, han het altså ikke Fridtjof Nansen – men et annet norskkling­ende navn. ▶

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway