Agderposten

Godt besøkt, selv om kraftbåten­e sto på land

Selv om det ikke ble kjøring med muskelbåte­ne som gjestet Arendal i pinsen, kom mange for å se dem, på land.

- BÅT Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

Plassen foran Arendal Herregaard var overfylt av muskelbile­r og tre Predator luksus racerbåter i helgen. Til tross for stadige regnskyll var det en jevn strøm av interesser­te som kom for å kikke.

– Selv om vi ikke fikk kjørt båtene på grunn av mye vind og regn, så var det veldig mange innom og kikket, så vi er fornøyd, sier messegener­al Carl Fredrik Haugen.

Stilleståe­nde doninger

Fem etater hadde sagt ja til fartstest i Tromøysund lørdag og det var planlagt kjøring til Lillesand og tilbake til Arendal søndag. Men med kuling og hvitt skum på bølgetoppe­ne, fristet det lite for båtfolket.

– Båtene er selvsagt bygd for det, men det er ikke noe gøy å stå i sjøsprøyte­n slik, og det er jo poenget. Det handler om å kose seg. Men neste år får vi finne frem oljehyren og kjøre uansett, sier Haugen.

Eksklusive varer

– Det er ekte kjaerlighe­t til båtsport som driver oss, og vi er godt fornøyd med hvordan helgen ble, selv om det ikke ble noen kjøring, sier motorelske­r og hotelleier Ove Trøen.

Han og gjengen rundt er allerede godt i gang med å planlegge neste års event, der de håper på flere enn de planlagte 12 deltakerbå­tene som skulle kjørt med i det såkalte «fun-run».

Selv med vaeret var vi 70 entusiaste­r til middag lørdag kveld. Det er slik når entusiaste­ne samles for å snakke motor og båt, sier Trøen.

I år var det kun tre luksusbåte­r fra Tromøybase­rte Predator som var stilt ut, men blant dem var juvelen i samlingen, en Predator 447 med vanvittige 2700 Hester. Bare motorene med drev og gir koster to millioner hver. Båten er nylig solgt og er innom Norge for en service etter å ha vaert i Florida i et par år.

MOTORINTER­ESSERTE:

Den skal etter hvert til Finland.

Bil slo båt

Men selv om båten til ti millioner dro mange blikk, var det også doninger med fire hjul som dro mye oppmerksom­het. Deriblant en tidlig produksjon­smodell av Ford Shelby Cobra.

– Det er nok av Porsche og Lamborghin­i her, men den Cobraen er nok den dyreste her, med en prislapp på 12 millioner, sier Ove Trøen, før han setter seg inn og fyrer opp motoren med et glis, for å demonstrer­e hvordan en motor med en minimal bil bygd rundt kan låte.

– I år har vaert en bra start, men det er åtte predatorbå­ter under bygging, og vi skal nok klare å få stilt ut litt flere neste år. Så får vi bare håpe vaeret samarbeide­r bedre. Det blir bedre da, sier Trøen. ▶

 ??  ?? millioner. De flokket seg rundt Predator 447 til ti
millioner. De flokket seg rundt Predator 447 til ti
 ??  ?? FORNØYD: Messegener­al Carl Fredrik Haugan synes det var godt oppmøte til Powerboat-Weekend, tross dårlig vaer.
FORNØYD: Messegener­al Carl Fredrik Haugan synes det var godt oppmøte til Powerboat-Weekend, tross dårlig vaer.
 ??  ?? GROMBILEN: Ove Trøen med en Ford Shelby Cobra til 12 millioner.
GROMBILEN: Ove Trøen med en Ford Shelby Cobra til 12 millioner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway