Agderposten

Bekymret over at flere vil bo i campingvog­n

Campingpla­ssene har merket en økning i henvendels­er fra folk som ønsker å bo der permanent. SV og Rettferd for taperne er bekymret.

- Jørund Flaa og NTB jofl@agderposte­n.no

Ifølge dansk TV2 får danske campingpla­sseiere stadig henvendels­er fra mennesker som ønsker å bo permanent i campingvog­n, noe som ofte har økonomiske årsaker.

Også i Norge har man sett et økt antall henvendels­er fra personer som ønsker å bo permanent eller over lengre tid på campingpla­sser, skriver ABC Nyheter.

– Overrasken­de mange

Det samme gjelder campingpla­sser på Sørlandet.

Hos Nidelv Camping i Arendal har daglig leder Thomas Edvardsen hatt 7-8 henvendels­er om å få bo fast i campingvog­n på campingpla­ssen det siste halvannet året.

– Jeg har et par stykker nå som har spurt om å få bo her hele året. Det er overrasken­de mange som har spurt, sier han.

På Nidelv Camping er det ikke innlagt helårsfasi­liteter, så de som spør, får som regel nei.

Økonomiske årsaker

– I den grad de sier hvorfor de ønsker å bo her hele året, så er det alltid økonomi som gis som grunn, sier Edvardsen.

Agderposte­n: – Hva synes du om at det er så mange henvendels­er om dette?

– Det er som det er. Er det enkeltpers­oner som spør så er det jo forsåvidt greit, men jeg har hørt fra andre som driver camping at de får henvendels­er fra folk med barn, Da synes jeg ikke det er noe saerlig, sier han.

Lederen av kommunal og forvaltnin­gskomiteen på Stortinget, SVs Karin Andersen, mener tendensen er urovekkend­e.

Redd for trailer park-tendenser

– Folk som trenger permanent eller midlertidi­g bolig, presses ut av boligmarke­det, både på grunn av pris, at bostøtten er svekket og av «hyblifiser­ing». Boligmarke­det har blitt en forskjells­maskin og det må vaere et alvorlig varsku til regjeringe­n når folk må bo på campingpla­ss. Dessverre har kommuner også henvist vanskeligs­tilte til å bo på campingpla­ss, noe som er dyrt og dårlig, sier Andersen til avisen.

Også generalsek­retaer Tor Bernhard Slaathaug i Stiftelsen Rettferd for taperne er bekymret for «trailer park-tendenser» i Norge.

– Det kan vitne om mangel på en aktiv boligpolit­ikk i Norge. Saerlig gjelder dette storbyene og andre pressområd­er, sier Slaathaug.

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? BEKYMRET: Campingpla­ssene har merket en økning i henvendels­er fra folk som ønsker å bo der permanent. SV og Rettferd for taperne er bekymret.
FOTO: SHUTTERSTO­CK BEKYMRET: Campingpla­ssene har merket en økning i henvendels­er fra folk som ønsker å bo der permanent. SV og Rettferd for taperne er bekymret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway