Agderposten

Har flere VMfeiringe­r på lur

Den tidligere Amazon Grimstad-spissen Lisa-Marie Utland bidro til norsk pangstart i VM.

-

Gleden som Utland viste da hun scoret i Norges 3-0-seier over Nigeria var like rå som avslutning­en der hun banket ballen opp i nettaket.

– Jeg blir veldig glad når jeg scorer mål. Jeg blir glad også når de andre scorer, men det føltes helt fantastisk, sa hun til NTB etter åpningskam­pen i VM.

Romvenninn­en var best

– Og så var det veldig artig at Guro (Reiten) spilte en god kamp og scoret. Nå blir det god stemning på rommet i kveld, sa Utland.

Reiten scoret det første målet, la opp til Utlands mål og ble kåret til kampens spiller.

– Guro spilte meg fram, og jeg kom ganske alene. Jeg så at Isa (Herlovsen) var inne i feltet, men tenkte at her skyter jeg selv. Så knallet jeg til, og det var veldig deilig å se den gå opp i nettaket, sa hun.

Scoringen feiret 26-åringen ved å late som hun tok gruppeself­ie med lagvenninn­ene, en innøvd feiring.

Sju Amazon-mål

– Ja, vi snakket litt om at vi måtte ha noen artige feiringer. Det ble den denne gangen, så får vi se hva det blir neste gang, sa Lisa-Marie Utland.

Røa-spissen laget sju mål da hun spilte for Amazon Grimstad i Toppserien i 2012.

Onsdag venter VM-vertene Frankrike.

– Det blir på en måte en krig. Vi skal spille for fulle tribuner som er mot oss, men samtidig kan vi vaere litt «party poopers» nå. Vi har null press, ingen venter noe fra oss, men vi vet at vi på en god dag er gode nok til å tukte de beste, sier Caroline Graham Hansen. (©NTB)

Fotball-VM, kvinner:

Norge – Nigeria 3-0 (3-0)

Stade Auguste Delaune i Reims, 11.508 tilskuere

Mål: 1-0 Guro Reiten (17), 2-0 Lisa-Marie Utland (34), 3-0 Osinachi Ohale (selvmål 37).

Dommer: Kate Jacewicz, Australia.

Gult kort: Desire Oparanozie (13), Francisca Ordega (45+1), Nigeria.

Norge (4-4-2):

Ingrid Hjelmseth – Ingrid Moe Wold, Maren Mjelde, Maria Thorisdott­ir, Kristine Minde – Caroline Graham Hansen, Ingvild Bøe Risa (Frida Maanum fra 84.), Ingrid Syrstad Engen, Guro Reiten (Emilie Haavi fra 90+1.) – Isabell Herlovsen, Lisa-Marie Utland (Elise Thorsnes fra 80.).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway