Agderposten

Slik vil Amazon tviholde på teten

Amazon Grimstadkv­innene er ustoppelig­e på eget gress. Men nå venter en beinhard «eksamen» på bortebane for serieleder­ne.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Amazon tok sin fjerde strake seier i 1. divisjon med 3-1 mot Nanset mandag.

Dette var samtidig lagets sjuende strake hjemmetriu­mf på Levermyr når også cup regnes med.

– Litt mye «dill»

– Sterkt så det holder. 3-1-seier på en dårlig dag av oss er jo bra. Vi burde ha scoret seks-sju mål. Nanset reduserte ut av ingenting og hadde lite å komme med. Det ble litt mye «dill» fra vår side og vi manglet litt energi, mener Amazon-trener Tommy Egeli.

Sørlending­ene fikk hjelp til å overta tabelltopp­en i pinsehelge­n. Fløya kan vippe Grimstad-laget ned til andreplass med seier i sin hengekamp mot Grand Bodø onsdag. Da vil alle lag ha spilt ni kamper.

Kaptein Cathrine Dyngvold satte inn 2-0-scoringen mot Nanset.

– Det er utrolig deilig og fortjent å toppe 1. divisjon. Vi har et lag med mye kvalitet, i alle ledd. Vi har enda ikke tapt hjemme hvor vi har en målforskje­ll på 17-2. Det er sterkt, påpekte hun i en tekstmeldi­ng midt i konsert 2. pinsedag.

Dro på konsert

– Jeg feirer tre poeng på DDEkonsert på Nodeland. Jeg gleder meg å matche Hønefoss borte. Det blir vanskelig ettersom de ikke har tapt hjemme så langt. Men jeg er ganske sikker på at vi har mer kvalitet i vår tropp. Hvis vi presterer opp mot vårt beste så topper vi også tabellen etter neste runde, mener Amazon-spissen før møtet med tabelltoer­en søndag.

Amazon har 1-0-3 borte som fasit borte i år.

– Prestasjon­en vår mot Nanset vil overhodet ikke holde mot Hønefoss. Det blir eksamen for oss. Det er et fysisk lag som vi må stå i mot trykket til. Vi må klarere flatt og bredt, og så kjøre overganger, mener Egeli.

PS: Førsteplas­sen i 1. divisjon gir opprykkskv­alifiserin­g til Toppserien.

 ?? FOTO: JAN SKAREGRØM ?? JOKER: Emma Pettersen scoret nok en gang som innbytter for Amazon. Her setter hun inn 3-1-målet. – Hun er gull verdt. En farlig spiller, mener Amazon-trener Tommy Egeli om 15-åringen fra Vågsbygd i Kristiansa­nd.
FOTO: JAN SKAREGRØM JOKER: Emma Pettersen scoret nok en gang som innbytter for Amazon. Her setter hun inn 3-1-målet. – Hun er gull verdt. En farlig spiller, mener Amazon-trener Tommy Egeli om 15-åringen fra Vågsbygd i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway