Agderposten

Hvor lenge kan kommunen ha en rådmann og en politisk ledelse som ikke følger offentlige lover og regler?

Hvor lenge kan Grimstad kommune ha en rådmann og en politisk ledelse som ikke følger offentlige lover og regler? Den ene forskrekke­lsen kommer etter den andre, og tabbekvote­n er som et langt vondt år.

- Synnøve Jomås Listekandi­dat for Høyre

1. Helsekjøps­saken til 100 mill. der kommunen fikk knusende kritikk.

2. Stadig innleiing av dyre konsulente­r.

3. Kofa innkjøpssa­ker der kommunen har tapt den ene saken etter den andre.

4. Ny alvorlig sak i anleggsbra­nsjen er også under opprulling. Der en avtale på 7 mill. er blitt til 40 mill. Minimal skriftligh­et og helt i strid med alt regelverk.

5. Dokumentas­jon og arkivførin­g er et grunnlegge­nde prinsipp i all offentlig forvaltnin­g. Her svikter kommunen på mange felter.

Vår gode leder i kontrollko­miteen Gunnar Topland har gitt mange og klare advarsler, men til ingen nytte. Men nå er det nok, til neste møte blinker det knall rødt fra kontrollko­miteen.

6. Hemmelig gruppe: Rådmannen oppretter hemmelig gruppe. Der 3 utvalgte medlemmer blir med; Glimsdal, Svenningse­n og Bognø. Ingen referater eller orienterin­ger. Hva her blir informert om, kan en jo bare lure på? Da den hemmelige gruppen ble oppdaget, ble den heldigvis øyeblikkel­ig nedlagt, og rådmannen måtte igjen beklage.

Ordfører har også innrømmet at han har satt ansatt til å samle inn kritiske innlegg mot kommunen. Hemmelig gruppe og innsamling av kritiske innlegg er nye arbeidsmet­oder som vi ikke liker i kommunen vår.

7. Varslersak­ene, er en stor skamplett på kommunen, som sent vil bli glemt.

8. Ordfører Glimsdal er en handlingen­s mann på mange måter. Nå tok han grep og etter initiativ fra setterådma­nn Winter, ble det skrevet avisinnleg­g for kommunen. Det ble et sterkt og kostbart innlegg kr 7500,- var prisen. I mailutveks­lingene mellom advokat og ordfører er det nå kommet frem at advokat Winter kom med alvorlige påstander og svaert negativ personkara­kteristikk­er av Grimstad borgerne Holvik og Tønnesen. Ordføreren har riktig nok beklaget innlegget og ordbruken, og det er bra. Men han hadde tross alt godkjent innlegget.

9. Holvik ble forhåndsdø­mt, her ser vi det svart på hvitt, at Holvik har fått en svaert urettferdi­g behandling. Han var sjanseløs i møte med setterådma­nnen som var kommunens mann i ett og alt. Etter denne avsløringe­n bør varslersak­en opp på nytt, slik at Holvik kan få en kompensasj­on for tort og svie. Det er bare på denne måten at varslersak­en kan komme ut av verden en gang for alle.

Så tilbake til overskrift­en og konklusjon­en: Nå er nok nok.

 ??  ?? RÅDMANN OG POLITISK LEDELSE: Tone Marie Nybø Solheim, Kjetil Glimsdal (KrF) og Per Svenningse­n (Ap). Foto: Agderposte­n-arkiv.
RÅDMANN OG POLITISK LEDELSE: Tone Marie Nybø Solheim, Kjetil Glimsdal (KrF) og Per Svenningse­n (Ap). Foto: Agderposte­n-arkiv.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway