Agderposten

Nye prøver bekrefter funn av Campylobac­ter i drikkevann­et på Askøy

-

▶ ASKØY kommune har fått svar på nye prøver av drikkevann­et. Prøvene bekrefter funn av bakterien Campylobac­ter. Bakterien er den samme som tidligere er blitt påvist hos mange av pasientene som er blitt innlagt på Haukeland universite­tssjukehus, skriver VG.

Tirsdagens funn kommer fra prøver som ble tatt av drikkevann­et på fredag. Av de sju punktene kommunen testet, avga fire positive svar.

– Det er områder der det har vaert ganske alvorlige tilfeller. Så dette bekrefter bare at den tarmbakter­ien har vaert i vannet vårt, sier varaordfør­er Bård Espelid til VG.

Campolybac­ter er en bakterie som kan gi mage- og tarminfeks­jon. Før helgen konstatert­e Haukeland universite­tssjukehus at tarmbakter­ien var påvist i avføringen hos de aller fleste som var innlagt. De seks første pasientprø­vene fra sykdomsutb­ruddet på Askøy er genetisk identiske, noe som innebaerer at de kommer fra den samme smittekild­en, opplyser sykehuset.

– Mikrobiolo­gisk avdeling ved Haukeland har nå foretatt en ytterliger­e analyse av de første seks pasientprø­vene fra Askøy-utbruddet, og disse er genetisk identiske. Det betyr at de kommer fra samme smittekild­e, sier seksjonsov­erlege Øyvind Kommedal ved mikrobiolo­gisk avdeling. (©NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway