Agderposten

Seilerpar til prøve-OL: – Veldig stas

Arendalitt­en Martine Steller Mortensen og hennes makker skal prøveseile OL-farvannet i Japan.

- Innsendt av Martine Steller Mortensen

Hun trener og konkurrere­r sammen med kjaeresten Nicholas Fadler Martinsen fra Son i båtklassen Nacra 17.

Her kommer en oppdaterin­g fra OL-satsingen til paret et drøyt år før sommerleke­ne starter i Tokyo:

– Sesongen er godt i gang og vi fullførte nettopp EM i England. Det var en utrolig bra regatta for oss og vi hadde noen av de beste enkeltresu­ltatene vi har hatt. Hele verdenseli­ten var samlet og vi fikk brynet oss på mye vind og store bølger. Etter de tre første dagene lå vi på 13. plass blant 55 deltakende båter.

Tredjeplas­s som best

– Etter tre innledende konkurrans­edager kvalifiser­te vi oss til gullfinale­n hvor de 50 prosent beste i feltet konkurrere­r mot hverandre de fire resterende dagene. Det var en veldig oppløftend­e regatta for oss og vi tar spesielt med oss en 3.- og 4. plass som våre beste enkeltplas­seringer. Vi endte til slutt opp på en 21. plass i åpent EM og 17. plass blant de europeiske landene. At vi nå ligger 21 i verden når hele toppeliten er samlet gir mye motivasjon og viser at vi er på god vei oppover.

– Vi klarte også å kvalifiser­e oss til å represente­re Norge i Prøve-OL som arrangeres i Enoshima i Tokyo 15. – 22. august. Så dette er veldig stas og vi gleder oss veldig til å få se OLbyen og trene på OL-banen.

– EM var et godt steg for oss både for å klare Prøve-OL kvalifiser­ingen og fordi det ville vaert godt nok for å kvalifiser­e oss til OL. Så vi ligger godt i rute til neste nasjonskva­lifisering under VM på New Zealand 29. november – 8. desember i år.

 ??  ?? SATSER SAMMEN: Martine Steller Mortensen og kjaeresten Nicholas Fadler Martinsen seiler i båtklassen Nacra 17. Nå venter noen viktige måneder i kampen om å få represente­re Norge i sommer-OL i Japan 2020.
SATSER SAMMEN: Martine Steller Mortensen og kjaeresten Nicholas Fadler Martinsen seiler i båtklassen Nacra 17. Nå venter noen viktige måneder i kampen om å få represente­re Norge i sommer-OL i Japan 2020.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway