Agderposten

Åmli-festivalen bruker mer penger på artister

Åmli-festivalen Heimover er bare dager unna. Dette kan du forvente deg:

- Marie N. Kalvehagen marie.kalvehagen@agderposte­n.no

Festivalsj­ef Trond Aslaksen forteller at de fortsatt jobber hardt for å innfri festivalen­s motto: «Norges triveligst­e musikkfest­ival».

– Heimover er en festival som er nostalgisk fundamente­rt, det eneste vi forandrer på er musikken. Vi kommer alltid til å jobbe for å gi publikum en opplevelse av å vaere på en stor hagefest med god stemning, sier Aslaksen.

Festivalsj­efen forteller at de er svaert fornøyd med årets artister, som de for øvrig har brukt litt mer penger på enn tidligere.

– Vi håper derfor at vi kanskje klarer å trekke enda litt flere folk enn tidligere, sier Aslaksen.

Noe for enhver smak

Fredag har det norske countryban­det The Northern Bell aeren av å vaere første band ut når festivalen sparkes i gang klokken 19.

– Det er ganske stort spenn i musikkbild­et, med noe til enhver smak, med noe for de yngre og noe for de eldre, sier han.

Etter det Northern Bell, er det den populaere popgruppen Minor Majority som inntar scenen.

– Minor Majority har hatt lite aktivitet de siste årene, så vi er fornøyd med at de ville komme til oss, sier Aslaksen videre.

Lokale artister

Heimover har tradisjon for å ha med band med klar lokal forankring.

– Rune Sanden er et band fra nabobygda som spiller fengende musikk, og med tekst til ettertanke. De er første band på scenen på lørdag.

Heimovers egen sønn Jonas Alaska kommer også naturligvi­s tilbake til festivalen, men denne gangen i ny innpakning.

– Jonas Alaska, Billie Van og Mikhael Paskalev har laget et nytt og spennende band de kaller for Hollywood, forteller Aslaksen.

Gode vaerutsikt­er

Lørdagskve­lden avsluttes med bandet som satte flere norske single-rekorder med sitt debutalbum­et i 2009, nemlig Donkeyboy.

– Jeg tror dette blir veldig bra. I tillegg er det viktig å få med at det er meldt sol og varmt vaer begge dagene, sier han.

I fjor kom det rundt 1100 publikumme­re til Heimover, men med gode vaerutsikt­er og større band håper festivalsj­efen at det vil komme enda flere i år. ▶

 ?? FOTO: LIV EKEBERG ?? MER PENGER: Festivalsj­ef Trond Aslaksen forteller at de har lagt ned mer penger enn tidligere på artister.
FOTO: LIV EKEBERG MER PENGER: Festivalsj­ef Trond Aslaksen forteller at de har lagt ned mer penger enn tidligere på artister.
 ??  ?? GOD STEMNING: Det var god stemning under fjorårets festival. Festivalsj­ef Trond Aslaksen håper enda flere vil ta turen ved årets festival.
GOD STEMNING: Det var god stemning under fjorårets festival. Festivalsj­ef Trond Aslaksen håper enda flere vil ta turen ved årets festival.
 ??  ?? FINALE: Donkeyboy avslutter Heimover-festivalen i Åmli lørdag.
FINALE: Donkeyboy avslutter Heimover-festivalen i Åmli lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway