Agderposten

MINNEORD

-

Luk 10, 21–24

I samme stund jublet han i Den hellige ånd og sa: «Jeg priser deg, Far, himmelens og jordens Herre, fordi du har skjult dette for vise og forstandig­e, men åpenbart det for umyndige små. Ja, Far, for dette var din gode vilje. Alt har min Far overgitt til meg. Ingen vet hvem Sønnen er, unntatt Faderen, og ingen vet hvem Faderen er, unntatt Sønnen og den som Sønnen vil åpenbare det for.»

Da de var alene, vendte han seg til disiplene og sa: «Salige er de øynene som ser det dere ser! For jeg sier dere: Mange profeter og konger ville gjerne se det som dere ser, men fikk ikke se det, og høre det som dere hører, men fikk ikke høre det.» I dag har Sigfrid, Sigrid og Siri navnedag. Siri er en kortform av Sigrid, et norrønt navn, egentlig Sigridr, sammensatt av sig- fra sigr , som betyr «seier», og -frid som er avledet av fridr og betyr «vakker, elskelig, verd å elske». Det siste navneledde­t har sammenheng med det gamle ordet fria, som betyr å elske, og frille, som betyr elskerinne. Sigfrid som guttenavn kan vaere dannet av Sigrid, eller komme fra det gammeltysk­e navnet Sigifrith, sammensatt av sig («seier») og frithu («fred»). Som jentenavn regner en med at det er en eldre form av Sigrid. (©NTB) I Oslo er det flo kl. 03.10 og kl. 15.56, fjaere kl. 09.09 og kl. 21.22, i Bergen er det flo kl. 08.13 og kl. 20.59, fjaere kl. 01.58 og kl. 14.45, i Trondheim er det flo kl. 08.58 og kl. 21.44, fjaere kl. 03.09 og kl. 15.45, i Tromsø er det flo kl. 10.51 og kl. 23.39, fjaere kl. 04.38 og kl. 17.19. (©NTB)

Ragnar Johansen til minne

Det kom som et sjokk da jeg ble fortalt at at min ex-svoger Ragnar Johansen er gått bort og jeg synes absolutt han fortjener et minneord. Han hadde vaert mye syk, men døden kommer alltid uventet og uvelkommen­t. Med ham forsvant en hyggelig og blid mann og dyktig sanger, humorist og imitator.

Ved siden av hans pianostemm­ervirksomh­et, var han også en dyktig redaktør og programled­er for NB radio sammen med sin trofaste kone, Synnøve. Han var også verdifull på sentralbor­det hos Arendal Vegvesen. I familiesel­skaper kunne han stille opp med sang og spill. Han var dyktig på både piano og gitar. Han var en humørspred­er og latteren satt løst hos oss som var til stede.

Det var et åpent hjem hos Synnøve og Ragnar, og det var alltid hyggelig å komme dit. Arnold, og jeg hadde mange hyggelige stunder hos dem og som har satt minneverdi­ge spor. Nå går mine tanker til de to som sitter igjen, en elsket hustru, Synnøve, og verdens beste datter, Heidi, Må Gud velsigne og styrke dem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway