Agderposten

Befolkning­en føres bak lyset med forsikring­er om at man er opptatt av kvalitet og pasientsik­kerhet

- Knut Tveiten. 1. kandidat Helseparti­et Arendal bystyre. Renate Johansen. 2. kandidat Helseparti­et Arendal bystyre. Egil Hagen. 1. kandidat Helseparti­et Agder og 12. kandidat Helseparti­et Arendal.

Helseparti­et jobber for en god offentlig forvaltnin­g. Vi arbeider for en nødvendig endring av styringspr­insippene i offentlig sektor. Dette innebaerer innføring av tillits- og kunnskapsb­asert ledelse og avskaffels­e av helseforet­aksreforme­n.

Det er prinsipiel­t galt at Helsevesen­et styres av en maktelite med begrenset faglig kunnskap og etter vårt skjønn fravaer av solide etiske prinsipper. Omsorgen for enkeltmenn­esket er manglende på systemnivå. Det er budsjettet som virkelig teller og streben etter å holde budsjettet går uten tvil utover pasientbeh­andlingen og kvaliteten på denne. Dette er etter vår mening et forraederi mot befolkning­en. Befolkning­en føres bak lyset med forsikring­er om at man er opptatt av kvalitet og pasientsik­kerhet. I praksis ser vi at økonomi/ budsjett-hensyn overskygge­r dette. Streng budsjettko­ntroll uten tillit til de ansatte er dyrt. I Helseforet­akene er det omtrent dobbelt så mange administra­tive årsverk som det er legeårsver­k. Det har man penger til, mens man blant andre forhold ikke ser seg råd til ny og livsforlen­gende kreftbehan­dling! Dette er grunnlegge­nde urettferdi­g og etisk forkasteli­g. Endring av styringspr­insippene

Samhandlin­gsreformen gjør pasienter

til kasteballe­r. Det blir et Svarteper-spill mellom kommunen og helseforet­akene om hvem som kan «ta utgiftene» for pasientbeh­andlingen. Vi ønsker derfor all helse under samme forvaltnin­gsnivå, slik at det ikke blir «butikk» i at en annen instans tar over ansvaret for behandling­en. Helseparti­et foreslår at Agder kan gå foran og bli et pilotfylke for en slik ordning.

Helseparti­ets listekandi­dater i Arendal har flere med bred erfaring som ansatte, tillitsval­gte og ledere i helse. Vi har sett systemet innenifra og opplevd hvor skoen trykker. Dessverre har det ikke vaert lett å fremme erfaringsb­aserte bekymringe­r i politisk miljø. Da Helseparti­et i bystyret meldte inn utfordring­er i helse ble det tilbakevis­t og vi ble beskyldt for å vaere tillitsval­gte for ansatte. I kommunehel­setjeneste­n kan flere viktige utfordring­er nevnes:

Fastlegeor­dningen som har

en alvorlig rekrutteri­ngssituasj­on, rekruterin­g av sykepleier­e og behov for helsefagar­beidere i fremtiden. I hjemmesyke­pleien er arbeidspre­sset betenkelig høyt. De har en turnus med ekstra helger i hele kommunehel­setjeneste­n og investerin­gsmidler som har stått stille i 10 år. Melde- og avvikshand­tering fungerer ikke som det skal. Det er en kraftig underrappo­rtering. Totalt sett gir dette en bekymring for fremtidens omsorg i kommunen. Det er viktig med en solid faglig forankring, noe som krever god kommunikas­jon mellom politikere og fagfolk. Vi vil verne sykehuset i Arendal med akutt-, føde- og barneavdel­ing selv om det ligger utenfor lokalpolit­ikken i Arendal. Vi vil i tillegg styrke grunnbeman­ningen i omsorgstje­nesten, barnevern og helsesykep­leier tjenesten.

Helseparti­et vil jobbe

etter følgende ledetråder:

Vi vil lytte til de ansattes og pasientene­s behov og bekymringe­r, følge opp og si ifra. Vi har fagfolk som ser systemet innenfra. I innevaeren­de periode har vi blant tatt opp utilfredss­tillende meldekultu­r og avvikshand­tering. Mange gode prosjekter er innført i helse. Helseparti­et sier klart og tydelig at det må følge med friske midler til dette.

Helseparti­et vil i

Arendal kommune primaert satse på våre kjerneområ­der som skole, omsorg, barn, og unge. Nye prosjekter innen kjerneområ­dene må det bevilges friske midler til. Vi vil sikre praksispla­sser til ungdom som dropper ut av videregåen­de skole og andre arbeidsløs­e. Helseparti­et kommer ikke til å støtte opp om finansieri­ng av nye prosjekter før kjerneområ­der er ivaretatt.

 ??  ?? er påkrevet og vi vil vise vei.
er påkrevet og vi vil vise vei.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway