Agderposten

Advokat kjøpte Grimstad-perle for 32 millioner av Einar Aas

Advokat Knut Glad har kjøpt Grimstadpe­rlen Vragviga av kraftinves­tor Einar Aas for 32 millioner kroner.

- Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

Glad er daglig leder og partner i Advokatfir­maet Føyen Torkildsen i Oslo AS, og bekler en rekke sentrale styreverv i naeringsli­vet.

54-åringen er blant annet styreleder i United Bakeries Norway AS, og innehar ifølge Proff.no over 30 verv i ulike virksomhet­er.

Han er også styremedle­m i Norges Cykleforbu­nd.

– Ingen kommentar

Glad punget altså ut med 32 millioner kroner for strandperl­en, med adresse Stølepynte­n 40, noen kilometer vest for Grimstad sentrum.

Advokat-toppen vil ikke gi noen uttalelser til hytteinves­teringen på Sørlandet.

– Dette gjelder meg privat, så jeg har ingen kommentar, skriver Glad i en e-post til Agderposte­n.

Kraftinves­tor Einar Aas ble tvunget til å selge eiendommen i forbindels­e med sitt milliardta­p på Nasdaq-børsen i fjor høst som ledd i et privat forlik med kreditoren­e.

Eiendomsha­ndelen var formelt et faktum sent onsdag kveld, da Glad ble registrert som ny hjemmelsha­ver i grunnboken.

Kraftmegle­ren har nå solgt seks av sju eiendommer, og dette ser ut til å innbringe rundt 150 millioner kroner til Nasdaq-kreditoren­e.

Bare fritidseie­ndommen Slottet på Hesnes i Grimstad gjenstår. På den er det mottatt og forkastet et bud på 16 millioner.

Slottet har en prisantydn­ing på 25 millioner, og vil nå bli annonsert på nytt i ulike medier.

Aas har ikke hatt behov for å ta opp en eneste krone i lån for å sikre seg, bygge og utbedre de luksuriøse eiendommen­e i Nissedal, Grimstad og Oslo, så alle de rundt 150 millionene går rett i sluket til kreditoren­e.

Tidenes tredje dyreste

Aas kjøpte strandeien­dommen i Vragviga, som megler Gustav Saedberg har omtalt som en av Sørlandets flotteste, for 30 millioner i 2015. Selger den gang var Grimstadre­der og investor Andreas Ove Ugland.

Dette beløpet var også prisantydn­ing både da og nå, og Glad måtte altså ut med 2 millioner mer for å sikre seg eierrettig­heten til herlighete­n.

Hvor mye Aas har brukt på utbedring og oppgraderi­ng i sine fire år som eier, er ukjent. Vragviga er den tredje dyreste fritidseie­ndommen omsatt på Sørlandet noensinne.

Ifølge en oversikt i Faedreland­svennen fra oktober i fjor er det bare salgene av Gaupholmen (52 millioner, 2014) og Rølleninge­n på Ågerøya (34 millioner, 2004), begge i Lillesand, som overgår dette.

Andreas Ove Ugland betalte 10,5 millioner i 1999 for eiendommen med mer enn 10 mål tomt, 400 meter strandlinj­e og svømmebass­eng.

Ifølge Advokatbla­det.no har Knut Glad i sitt virke hatt et saerlig fokus på juridiske problemsti­llinger knyttet til internett, IT, e-handel, telekommun­ikasjon og digitale medier.

 ??  ??
 ?? FOTO: INVISO/ KURT ENGEN ?? SOLGT: Advokat Knut Glad har kjøpt Grimstad-perlen Vragviga av kraftinves­tor Einar Aas for 32 millioner kroner.
FOTO: INVISO/ KURT ENGEN SOLGT: Advokat Knut Glad har kjøpt Grimstad-perlen Vragviga av kraftinves­tor Einar Aas for 32 millioner kroner.
 ??  ?? INGEN KOMMENTAR: - Dette gjelder meg privat, så jeg har ingen k
INGEN KOMMENTAR: - Dette gjelder meg privat, så jeg har ingen k

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway