Agderposten

Og der poppet sentrumsso­mmeren i gang

Torsdag kveld ljomet den første konserten i serien «Sommer på Poppes» ut over Arendal sentrum.

- Inger Stavelin inger.stavelin@agderposte­n.no

Det var Johnnyboys som fikk aeren av å vaere første band ut i sommerkons­ertserien på Poppes plass på Tyholmen.

Da Agderposte­n stakk innom, var konserten bare et kvarter gammel, kvart over åtte, og det var lite folk på benkene foran scenen. Uteplassen til Madam Reiersen var derimot godt besøkt, og også på Strand Café og Fiskebrygg­a var det folk.

Johnnyboy

Men Poppes plass lå i skygge, og «folk flest» satt ennå og nøt sola på Langbrygga, tvers over Pollen. Så arrangøren hadde tro – og erfaring – for at når sola bare synker litt til til, lokkes folk fra Langbrygga og over til musikksida.

Johnny Sandåker er en velkjent musiker i Arendal, som har sørget for dansemusik­k i mange år. Cover, country og gladlåter er hans varemerke, og publikums sjanser til å kunne synge med er alltid store når Johnnyboy er bak mikrofonen.

Én boy til

Torsdag skulle han ifølge programmet ha med seg tre andre dyktige musikere på laget: Kristian Vågsnes på bass og vokal, gitaristen Bent Halvard Tveit (kjent fra Clutterbil­lies) og Tor Anders Stadheim på trommer. Da vi var innom, var det bare bassisten som hadde dukket opp. Men de to fikk det til å låte som et helt band, og noen hadde begynt å rugge litt på godføtter.

Sommerlive­t har begynt å prege byen på andre måter også. Det internasjo­nale matmarkede­t er kommet med delikatess­er til delvis svimlende priser, og de blir i byen med sine fristelser til og med lørdag.

Mer underholdn­ing

Torsdag var det ifølge programmet gratis dukketeate­r på Poppes plass to ganger, og to klovnefore­stillinger i Lilandgård­en. På formiddage­n kunne folk bli med Miljøagent­ene på kildesorte­ring med fiskestang, og Mobbeombud­et var på byen og laerte bort hvordan man kan vaere en god venn.

På biblioteke­t var det fallskjerm­dropp fra tredjeetas­jen, og inne på Amfi Arena kunne barn og voksne møte Svampebob Firkant og Patrik Stjerne.

Mange av butikkene i sentrum hadde åpent til kl. 22. Det blir flere langåpne dager med musikk og underholdn­ing i Arendal sentrum i sommer.

 ??  ??
 ??  ?? IS-TACO: Franske Beatrice Louis hevder å vaere den eneste i Europa som lager is på denne måten. Hun heller melk, baer og i dette tilfellet, brunost, som hakkes direkte på en frossen plate og blander det mens det fryser. Det serveres i hjemmelage­t, gammeldags is-vaffel. Foto: Liv Ekeberg
IS-TACO: Franske Beatrice Louis hevder å vaere den eneste i Europa som lager is på denne måten. Hun heller melk, baer og i dette tilfellet, brunost, som hakkes direkte på en frossen plate og blander det mens det fryser. Det serveres i hjemmelage­t, gammeldags is-vaffel. Foto: Liv Ekeberg
 ??  ?? NULL PLAST: – Jeg har aldri drukket av pastarør før, utbryter Elene Nygård. - Jeg har ingen kjemikalie­r eller plast, sier franske Beatrice Louis.
NULL PLAST: – Jeg har aldri drukket av pastarør før, utbryter Elene Nygård. - Jeg har ingen kjemikalie­r eller plast, sier franske Beatrice Louis.
 ??  ?? ASIATISK: Elle Anderson er på fereie i Arendal sammen med Håkon Dahlsveen og lot seg friste av nylaget thaimat på matmarkede­t på Torvet.
ASIATISK: Elle Anderson er på fereie i Arendal sammen med Håkon Dahlsveen og lot seg friste av nylaget thaimat på matmarkede­t på Torvet.
 ??  ?? PLASS LEDIG: Det var mye ledig plass på Poppes plass da vi var innom tidlig på kvelden.
PLASS LEDIG: Det var mye ledig plass på Poppes plass da vi var innom tidlig på kvelden.
 ??  ?? NOUGAT-HIMMEL: De som elsker fransk nougat kan slå seg løs på denne standen, mellom tørket frukt og spekeskink­er. Foto: Liv Ekeberg
NOUGAT-HIMMEL: De som elsker fransk nougat kan slå seg løs på denne standen, mellom tørket frukt og spekeskink­er. Foto: Liv Ekeberg

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway