Agderposten

Firedobler budsjettet: Lover tidenes elvetur

– I år ser det ut til at vi klarer å få realisert en av de kuleste ideene for festivalen, lokker Gummibåtfe­stivalens sjef Per Arne Botn.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

GBfestival­en, for mange kjent som Gummibåtfe­stivalen på Birkeland, startet i 2007 etter at en vennegjeng samlet seg på Flakksvann på Birkeland en varm sommerdag for å nyte «ei kald ei» i gummibåt.

I 2010 leide festivalen for første gang inn livemusikk og i 2016 ble det registrert 1.150 besøkende på festivalom­rådet og rundt 400 personer på gratiskons­ert.

I år firedobler festivalen budsjettet, og det loves enda mer moro enn tidligere år.

For de unge

«Etter å ha slått sammen styret fra countryfes­tivalen «Fjordbrøl» med GBfestival­en har muligheten til å spisse konseptet GBfestival­en bydd seg og i år vil man se en festival som henvender seg mer til de unge» opplyser festivalsj­ef Per Arne Botn i en pressemeld­ing.

Denne sommeren skal festivalen tilbake til de verdiene som ble satt for naermere ti år siden, nemlig at den ikke skal vaere «enda en countryfes­t», men at det er elveturen i gummibåten­e som skal stå i sentrum.

Derfor er det nettopp elveturen som også har fått den største budsjettme­ssige økningen i 2019.

– I år ser det ut til at vi klarer å få realisert en av de kuleste ideene for festivalen, nemlig å ha liveband som spiller på en flytende scene som følger båtene. I tillegg så rigger vi til strandfest på siste del av turen så vi alt i alt ender med tre konserter nedover, forteller festivalsj­efen i pressemeld­ingen.

Det vil bli konsert på en lekter som følger deltakere ned elva, og Botn har hentet artister fra både USA og Danmark til elveturen.

Listetoppe­r

Country- og bluesmusik­eren Jace Everett, mest kjent for kjenningsm­elodien «Bad Things» fra tv-serien True Blood, spiller gratiskons­ert ved gamle Mollestadb­roa, og i tillegg er «Ta Sjansen» tilbake med større rampe enn noen gang.

På scenen gjennom konsertens fire dager står flere store artister. Tix, Kevin Boine, Kuselofte og Vidar Villa kommer alle til Birkeland. Førstnevnt­e har de siste ukene ligget på toppen av hitlistene med «Jeg Vil Ikke Leve».

– Vi kan ikke bli Norges største musikkfest­ival, men vi skal vaere Norges største gummibåtfe­stival og fokusere på det som gjør oss unike, avslutter Botn.

GBfestival­en avholdes på Birkeland fra torsdag 11. juli til søndag 14. juli. ▶

 ?? ALLE FOTO: FJORDS MEDIA ?? TIDENES ELVETUR: I år lover festivalsj­efen tidenes tur nedover elva. Her fra 2016.
ALLE FOTO: FJORDS MEDIA TIDENES ELVETUR: I år lover festivalsj­efen tidenes tur nedover elva. Her fra 2016.
 ??  ?? FIREDOBLER: GBfestival­en firedobler budsjettet i 2019. Her fra 2016.
FIREDOBLER: GBfestival­en firedobler budsjettet i 2019. Her fra 2016.
 ??  ?? TILBAKE: Ta Sjansen er tilbake med større rampe i år. Her fra 2016.
TILBAKE: Ta Sjansen er tilbake med større rampe i år. Her fra 2016.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway