Agderposten

Advarer mot innbruddst­yver, men ser du hvem de er?

For fjerde året på rad advarer Tore Håland mot innbruddst­yver på ferde i Aust-Agder. – Helt utrolig. Folk går på spøken år etter år, ler Håland.

-

Agderposte­n har fått flere tips om to tyver som skal vaere på ferde i distriktet. De skal utgi seg for å vaere rørleggere som rundstjele­r kundene sine.

Flere ber Agderposte­n vurdere å advare mot de to. Ett av tipsene viser et bilde av to menn. To menn som da vitterlig ser veldig kjente ut ...

Fjerde året på rad

– Det er nok min spøk som har spredd seg dette her, ler lokalradio­kjendis Tore Håland fra Grimstad.

Og riktignok, for tre dager siden postet han følgende advarsel sin egen Facebook-profil:

Posten er på tre dager spredd for alle vinder på Facebook.

Den er delt 200 ganger og det er helt tydelig at ikke alle som deler den har innsett hvem de to på bildet er ...

Storfilm

Det er nemlig ingen ringere enn de to innbruddst­yvene fra storfilmen­e «Alene Hjemme» («Home Alone») fra 90-tallet.

– Jeg stjal den av noen andre for fire år siden og har postet den årlig siden da. Den er jo veldig god, for det er alltid folk som går på limpinnen, sier Håland.

Flere av dem som har delt Hålands innlegg advarer åpenbart på ramme alvor mot de to. Også flere av tipsene Agderposte­n har fått er åpenbart ment på alvor.

– Det er det samme hvert år. Det er alltid folk som tar dette på ramme alvor, sier Håland.

– Nekter å tro meg

– Her i går var det en dame som lurte på om de kunne ha vaert på ferde tidligere også – og kanskje sluppet ut igjen. Hun mente hun hadde sett advarsler mot dem tidligere også, sier han.

Håland, som er redaktør i Norsk Country Radio og som til daglig er programled­er hos Sørlandsra­dioen, forteller at spøken er delt mange hundre ganger hvert år.

– Det verste er at når jeg drar strikken langt overfor en del av dem som kommentere­r, så nekter de å tro på meg når jeg til slutt sier at det er en spøk, ler han.

Agderposte­n: – Så det blir ikke siste året du drar spøken altså?

– Ha, ha. Nei, jeg må nok ta den igjen neste år, sier han.

For ordens skyld: Agder politidist­rikt har ikke fått noen seriøse henvendels­er om de to «tyvene», ifølge operasjons­leder Audun Eide.

 ??  ?? SKJERMDUMP
SKJERMDUMP

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway