Agderposten

Deres plan var enkel: Loppe folk for mest mulig, og skylde på Frp

- Åshild Bruun-Gundersen, Stortingsr­epresentan­t Aust-Agder FrP

Arbeiderpa­rtiet har selv initiert ny bomring rundt Arendal og satt eiendomssk­atten høyest mulig. Hvordan kan AP-ordfører Robert Cornels Nordli si at dette er rettferdig og sosialt?

Iflere år har AP kastet bort store deler av innbyggern­es penger på arbeidet for å etablere bomring rundt Arendal og til og med ansatt en egen PR-rådgiver som skulle selge bomringen til folket. APs plan var enkel: først finne ut hvor mye penger de kan loppe innbyggern­e for, deretter se på hva de kan bruke pengene på, deretter skylde på FrP.

Arbeiderpa­rtiet ville at den nye bomringen skulle kreve inn 3,8 milliarder kroner fra vanlige folk. Det ville utgjøre ca 25.000kr pr innbygger, noe AP mente var rett og rimelig. Pengene skulle brukes til å bygge nye kanaler, innsnevrin­g av viktige innfartsår­er til byen og gjøre hverdagen vanskelige­re for alle dem som er avhengig av bil. Fremskritt­spartiet er det eneste partiet som hele tiden har vaert imot dette prosjektet, fordi Arendal ikke trenger den. Etter en fire års kamp har nå endelig flertallet sett det samme og stemt ned hele prosjektet. Men det var mot APs vilje. Arbeiderpa­rtiets fylkesordf­ører kalte vedtaket om å si nei til bomring for «useriøst».

I et leserinnle­gg hevder AP-ordfører Robert Cornels Nordli at «vi ikke kan støtte et samlet avgiftstry­kk som rammer urettferdi­g og usosialt». La oss se naermere på det. En lokal årsavgift på bil på 25.000kr og en eiendomssk­atten i Arendal på maks sats. Er dette noe AP mener rammer rettferdig og sosialt?

En bolig skal vaere et hjem, ikke et skatteobje­kt. Eiendomssk­att tar ikke hensyn til familiens økonomi eller betalingse­vne, kun verdien av en bolig uavhengig av hvor høyt den er belånt. Regjeringe­n har satt foten ned for APs høye innkreving av eiendomssk­att i Arendal, men AP nekter å innfinne seg. Derfor har de nå bestemt at det skal brukes 20 millioner kroner på omtakserin­g. Innbyggern­e vil måtte betale for omtakserin­gen også selvsagt. Og innbyggern­e skal fortsatt loppes for 114 millioner kroner i året i form av eiendomssk­att.

Å ha bil i Arendal er et nødvendig onde. Kollektivt­ilbud er for de fleste ikke et reelt alternativ, og mange bor så spredt at det ikke vil vaere forsvarlig verken økonomisk eller miljømessi­g å sette opp flere bussruter. AP ønsket å innføre en ren lokal årsavgift til alle billister på 25.000kr. Er det rettferdig og sosialt, Robert?

Arbeiderpa­rtiet har ingen troverdigh­et når det gjelder å vaere forsiktig med å sløse bort vanlige folks penger. Partiet har gjennom alle år vist at de har stor interesse av å loppe innbyggern­e sine for mest mulig penger for så å sløse dem bort.

Fremskritt­spartiet kan ikke forstå at Arbeiderpa­rtiet vil innbyggern­e sine så vondt. Vi har derfor sørget for at Aust-Agder er et bomfritt fylke. Når den nye veien mellom Tvedestran­d og Arendal åpner, vil det fortsatt vaere mulig å kjøre eksiterend­e E18 gratis. FrP har også tvunget AP i Arendal til å kutte i eiendomssk­att.

FrP er glade for at Ap ikke har sittet i regjering de siste 6 årene og fått gjennomsla­g for å øke skattene med 15 milliarder, etablert flere bomringer rundt små byer eller økt eiendomssk­atten for vanlige folk. Fremskritt­spartiet kommer ikke til å klage på at AP ikke har fått gjennomsla­g for disse skatteøkni­ngene. Det mener vi er bra.

Hvis du som velger vil ha mindre avgifter, må du stemme FrP. Synes du det er ok med flere usosiale avgifter så er AP et godt alternativ.

 ??  ?? FÅR SVAR: Arbeiderpa­rtiets Vanja Grut og Robert Nordli (bildene) kastet seg for fullt inn i bompengede­batten i et Agderposte­n-innlegg 25. juni. Nå får de svar. Foto: Agderposte­n-arkiv
FÅR SVAR: Arbeiderpa­rtiets Vanja Grut og Robert Nordli (bildene) kastet seg for fullt inn i bompengede­batten i et Agderposte­n-innlegg 25. juni. Nå får de svar. Foto: Agderposte­n-arkiv
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway