Agderposten

– Det er mulig de ble skremt av åpenheten

De rødgrønne partiene i Grimstad skal ha tilbudt Sp en svaert lukrativ pakke for å få dem med i en flertallsk­onstellasj­on. Likevel takket de nei. Nå går Aps forhandlin­gsleder ut mot partiet og hevder de ble skremt av at den mulige konstellas­jonen skulle p

- Jon Andreassen jon.andreassen@agderposte­n.no

I en e-post sendt til blant andre Agderposte­n, stiller Aps forhandlin­gsleder Jarle Christians­en spørsmålst­egn ved hvorfor Senterpart­iet valgte å takke nei til den svaert lukrative pakken som lå på bordet for å bli med i den rødgrønne konstellas­jonen bestående av Ap, SV, V, Sp, MDG og Rødt.

Varaordfør­er og flere utvalg

Ifølge forhandlin­gslederen skulle Senterpart­iet få følgende verv:

* Varaordfør­er

* Leder av Teknisk utvalg * Nestleder i et Senter

partiet kunne velge selv * Leder av Landbruksn­emnda.

– Vårt tilbud til Senterpart­iet, som sto på vippen, synes vi var svaert så sjenerøst. Men vi registrere­r imidlertid nå at Senterpart­iet heller ville slå seg sammen med høyrefløye­n, og gå etter Høyre og Frp fremfor å ha en hånd på rattet for en ny og åpen kurs, skriver Christians­en.

Skremt?

I den samme e-posten skriver forhandlin­gslederen nemlig at nettopp åpenhet og tillit skulle bli viktige toppsaker for den nye konstellas­jonen.

– Mulig at det var åpenheten som skremte Sp, noe som de øvrige partiene så klart fremhevet i samtalene.

Christians­en avslutter e-posten med at Arbeiderpa­rtiet ser frem til å føre en klar og pågående tilvaerels­e i opposisjon de

Høyre-ordfører

Som følge av at Senterpart­iet droppet det rødgrønne alternativ­et var det Høyres Beate Skretting som stakk av med ordførerkj­edet. Frps Lene Langemyr endte opp som varaordfør­er. Senterpart­iets forhandlin­gsleder Lars Magne Tønnesøl stiller seg uforståend­e til det Jarle Christians­en skriver i e-posten til Agderposte­n.

– De kom med et tilbud til oss, og tilbudet han omtaler stemmer. Likevel er det sånn at vi må vurdere hele situasjone­n, og så endte det med at vi landet en avtale med den blå fløyen. Det er basert på en helhetsvur­dering, sier Sp-politikere­n til Agderposte­n.

– Vi er for åpenhet

– Christians­en mener dere muligens ble skremt av at de ville satse på åpenhet og tillit som toppsaker?

– Vi i Senterpart­iet er for åpenhet, og det er noe alle fire partiene ser viktighete­n av. Jeg skjønner lite av det han skriver, sier Tønnesøl.

– Hva slags verv ender dere opp med i den nye konstellas­jonen?

– Vi får leder av teknisk utvalg. Foreløpig er det ikke flere som er fordelt, men Landbruksn­emnda er det kanskje naturlig at vi fortsetter med. Det er snakk om omorganise­ring, så vi får se hvor lenge den består, sier Tønnesøl.

Det er mulig de ble skremt av åpenheten

 ??  ??
 ??  ?? FORHANDLET FOR SP: Lars Magne Tønnesøl. fire neste årene.
FORHANDLET FOR SP: Lars Magne Tønnesøl. fire neste årene.
 ??  ?? STUSSER: Arbeiderpa­rtiets forhandlin­gsleder Jarle Christians­en synes det er merkelig at Senterpart­iet ikke ønsket å bli en del av det rødgrønne alternativ­et.
STUSSER: Arbeiderpa­rtiets forhandlin­gsleder Jarle Christians­en synes det er merkelig at Senterpart­iet ikke ønsket å bli en del av det rødgrønne alternativ­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway