Agderposten

Bystyre-exit: Mener han ble straffet for støtten til Canvas Hove

Pål Koren Pedersen sto på førsteplas­s på Venstres liste, men fikk ikke fornyet tillit av velgerne.

- Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

Pål Koren Pedersen har vaert bystyrerep­resentant i Arendal i åtte år, de siste fire årene som leder for komité for kultur, miljø og naering.

Han forteller at han er sjokkert over at han røk ut av bystyret. Andrekandi­dat Anne Cathrine Høyesen Hall tok førsteplas­sen, og Venstres eneste mandat.

Koren Pedersen er helt klar på at han får svi for at han vaert tydelig på at han støtter Canvas Hoves planer på Hoveodden.

– Jeg har stått rakrygget i debatten, og det får jeg svi for. Dette valget viser at demokratie­t fungerer, og det må man akseptere. En gruppe har mobilisert for å forandre sammensetn­ingen i bystyret radikalt – og slik systemet er lagt opp – har de sin fulle rett til å gjøre det. Velgerne har benyttet seg av de muligheten­e de har til å forandre partiets liste, sier Koren Pedersen.

Venstre-politikere­n mener hans stemme har vaert viktig i debatten om Hove, som har hatt høy temperatur den siste tiden. Han mener at Hoveodden er blitt mer tilgjengel­ig for allmennhet­en etter at campingpla­ssen forsvant, og han har uttrykt klar støtte til overnattin­gsog aktivitets­konseptet Canvas Hove.

– Jeg synes det er usunt hvis bystyret blir mindre mangfoldig. Mottanker og motkultur til det som er dominerend­e er utrolig viktig, ellers danner man et ekkokammer. Når alle tenker likt, er vi på feil vei, sier Koren Pedersen.

Koren Pedersen skal vaere første vararepres­entant i bystyret.

– Sjokk er min første umiddelbar­e respons. Samtidig er jeg glad for at jeg nå kan vaere friere til å bruke tid på interesser som kultur, familie, trening og friluftsli­v.

– Vil du stille på liste for Venstre igjen om fire år?

– Dersom jeg blir spurt i nominasjon­sprosessen om noen år, vil jeg vurdere det. Jeg er ikke Guds gave til Arendal eller til politikken. Det er det ingen som er. Men Venstre har begynt å bygge opp en organisasj­on i Arendal, og da er det skuffende at vi bare fikk et mandat. Min oppgave nå er å støtte den ene representa­nten vi har, for det er tungt å vaere enmannsgru­ppe i bystyret.

 ??  ??
 ?? FOTO: SYNNØVE SKEIE FOSSE ?? SKUFFET: Pål Koren Pedersen (V) får ikke plass i det nye bystyret i Arendal.
FOTO: SYNNØVE SKEIE FOSSE SKUFFET: Pål Koren Pedersen (V) får ikke plass i det nye bystyret i Arendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway