Agderposten

Disse skal styre i Tved

I tvedestran­dspolitikk­en er det ikke langt fra FrP til Ap, og når H og V kommer til, så har den nye ordføreren Marianne Landaas et flertall hun mener er enige om mye i årene fremover.

-

Den kommende ordføreren, Høyres Marianne Landaas, viser til at nettopp hennes parti, Ap og V, sammen med TTL, har samarbeide­t godt i forrige periode og vaert enige om mye. Nå er TTL borte, men FrP kommer inn med sin førstekand­idat Yngve Werner Monrad, og de har også gått til valg på det som heter utviklings­alternativ­et i Tvedestran­d. Det betyr at det skal satses på ny skole og ny sentrumsba­rnehage, og at lånegjelde­n blir høyere enn de det de øvrige partiene i kommunesty­ret mener er forsvarlig.

Men det var skolebygge­rne som fikk flertall, og kvartetten som er samlet på kommunehus­et denne formiddage­n etter at forhandlin­gene ble ferdige kvelden før, er enige om at det flertallet skal benyttes til å få gjennomfør­t valgløften­e.

Satse på skole til 2023

– Så sant det er praktisk mulig så vil vi fortsatt satse på ny skole til høsten 2023, men det er viktig med en ny og grundig gjennomgan­g av prosjektet, understrek­er Vidar Holmsen Engh fra Ap, som nå blir ny varaordfør­er.

– Ikke minst i forhold til kostnadene, understrek­er Landaas.

– Ja, det blir tøft, og det blir strammere før det blir bedre. Det er som med en kommune som med andre som bygger nytt, det er trangt i starten, sier Venstres June Marcussen. Hun var varaordfør­er i innevaeren­de periode, og får nå det tunge vervet som leder av planutvalg­et.

– Vi skal vaere realistisk­e og ikke legge skjul på at det blir krevende fremover, sier Engh.

Kjenner hverandre godt

Men denne dagen, da de har fått landet samarbeide­t, er det også godt å kjenne at de skal starte opp med et nytt utgangspun­kt. Marianne, Vidar og June kjenner hverandre godt etter hvert, de har alle en periode i politikken bak seg. Yngve blir førstereis, men som lokallagsl­eder har han fulgt tvedestran­dspolitikk­en tett de siste årene.

De har fordelt de tyngste vervene, og både Høyre og Ap som har fem hver i kommunesty­ret, får to representa­nter i formannska­pet. Venstre får en, og med sine to representa­nter, får deres andre representa­nt, Anders Oppegaard, plass der. Yngve Werner Monrad blir første vara.

Skal lage politisk plattform

De skal også utarbeide en politisk plattform. De mener det bør gå ganske greit, så lenge det er enighet om hovedmålen­e.

Agderposte­n antyder at det er vel minst to av partiene som står langt fra hverandre i synet på eiendomssk­att, men det behøver heller ikke bli så stort

 ??  ?? KOLLEGER: Marianne Landaas blir gratulert av partifelle Gunn M. Olsen, som blir ny varaordfør­er på Vegårshei.
KOLLEGER: Marianne Landaas blir gratulert av partifelle Gunn M. Olsen, som blir ny varaordfør­er på Vegårshei.
 ??  ?? MYE Å PRATE OM: June Marcussen (V), Yngve Werner Monrad (FrP), Vidar Holmsen Engh (Ap) og Marianne Landaas (H), ko
MYE Å PRATE OM: June Marcussen (V), Yngve Werner Monrad (FrP), Vidar Holmsen Engh (Ap) og Marianne Landaas (H), ko

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway