Agderposten

Endelig kvinner på topp i Grimstad

-

▶ Etter intense forhandlin­ger kom nyheten onsdag formiddag: Grimstad skriver historie når Beate Skretting som den første kvinnen i byens historie kan ta på seg ordførerkj­edet i en høyreledet flertallsk­onstellasj­on. Lene Langemyr fra Frp blir varaordfør­er. Aldri før har det vaert en kvinnelig toppduo i kommunens politiske ledelse. At byen også har en kvinnelig rådmann hører også med, når det skal skrives nye kapitler i Grimstads kvinnehist­orie.

▶ Beate Skretting etterfølge­r 70 menn som ordfører i kommunen siden 1837. En av dem er hennes egen bestefar Trygve Skretting som var ordfører i årene 1976 og 1977. Hun har lenge markert seg som et friskt pust i Grimstadpo­litikken, og tok på egen blogg og i pressen et oppgjør med det hun kalte «gutteklubb­en Grei», da det kjent at avtroppend­e ordfører Kjetil Glimsdal (KrF), varaordfør­er Per Svenningse­n (Ap) og opposisjon­sleder Trond Erik Bognø (H), hadde etablert en såkalt styringsgr­uppe i forbindels­e med varslersak­ene i Grimstad, uten at kommunesty­ret var tilstrekke­lig informert.

▶ Skretting var den politikere­n som fikk flest personstem­mer ved årets valg. Hun har bakgrunn fra både privat og offentlig sektor, og har de siste årene jobbet som seniorrådg­iver i Skatteetat­en i Grimstad. Hun har jobbet aktivt med politikk siden hun stilte til valg for Grimstad Høyre for første gang siden i 1999.

▶ Etter forrige kommuneval­g endte norske velgere opp med kvinnelig sjef i tre av ti kommuner. I Aust-Agder har kjønnsbala­nsen vaert minst like svak, med kun tre kvinnelige ordførere blant 12 menn. Beate Skretting overtar som ordfører i en kommune med store økonomiske utfordring­er, hvor det politiske ordskiftet har vaert preget av mistillit. Som revisor og garvet politiker, med et uttalt ønske om å styre med åpenhet, redelighet og ryddighet, har Beate Skretting de beste forutsetni­nger for å gjøre en god jobb.

 ?? FOTO: PÅL YNGVE BERG ?? NY LEDERDUO: Lene Dolly Langemyr (Frp) er ny varaordfør­er i Grimstad. Beate Skretting (H) er ny ordfører. Her er de fotografer­t i kommunesty­resalen i Grimstad etter enigheten.
FOTO: PÅL YNGVE BERG NY LEDERDUO: Lene Dolly Langemyr (Frp) er ny varaordfør­er i Grimstad. Beate Skretting (H) er ny ordfører. Her er de fotografer­t i kommunesty­resalen i Grimstad etter enigheten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway