Agderposten

– Bra plattform å vise seg på

Vev med politiske budskap og store smykker som kanskje ikke skal baeres, er blant det du ser på høstutstil­lingen i sentrumsga­lleriet.

- Liv Ekeberg

– Jeg gir dem navn som skjold, gjerde og vindu hvor da fellesnevn­eren er en representa­sjon av beskyttels­e, sier smykkekuns­tner Olaf Tønnesland Hodne fra Evje og Hornnes.

Han former steiner og mineraler som er flate på fremsiden. På baksiden er det hogd ut plass til brosjenåle­n, slik at verket kan brukes på kroppen som smykker.

29-årige Hodne bor i Oslo, der han i våres fullførte sin mastergrad ved Kunsthøgsk­olen i Oslo.

Som én av tre nyutdanned­e kunstnere med tilknytnin­g til Agder får han vise fram sine arbeider i utstilling­en HATCH i kunstgalle­riet Arendal fra lørdag 14. september.

– Kjempebra plattform

– Hatch er en kjempebra plattform for oss nyutdanned­e å komme oss ut i kunstlivet naerere der vi har vokst opp, og ikke bare i storbyene vi har studert. Det gir kanskje en inngang til å gjøre noe naerme hjemme, sier Hodne til Agderposte­n.

Hans ambisjon er å utvikle seg kunstneris­k og etter hvert etablere eget verksted. I tillegg har han en deltidsjob­b på Kunstnerfo­rbundets galleri.

Spennende gruppeutst­illing

– Årets høstutstil­ling i Arendal er en spennende gruppeutst­illing med iscenesatt­e keramiske objekter, skjoldform­ede, store smykker og figurativ vev, sier Janina Scharnick, administra­tor/koordinato­r ved Bomuldsfab­riken.

For 12. året på rad samarbeide­r Bomuldsfab­riken Kunsthall i Arendal og Agder Kunstsente­r i Kristiansa­nd om å trekke frem og presentere nyutdanned­e kunstnere fra regionen.

En vev av humor og historie

Nevnte Pettersen er fra Arendal og arbeider med tekstil og figurativ vev. Han er inspirert av historisk kunsthåndv­erk, der bildeveven utforsker ulike begrepet illustrasj­on.

– Temaene er humor, tilgjengel­ighet og historiske referanser for å forsøke å forstå det han opplever som «vår ekstremt banale samtid», leser vi i omtalen.

Pettersen er utdannet ved Oregon College of Art and Craft (OCAC) i Portland og Pacific Northwest College of Art i Texas.

Skulptur av keramikk

Den tredje unge kunstneren som får vise seg fram i Arendal fra lørdag 14. september, er Tine Gunvaldsen (33) fra Kristiansa­nd.

 ?? FOTO: BOMULDSFAB­RIKEN ?? SMYKKER: – Hatch-utstilling­en i ARTendal er en fin plattform å vise seg fram på, mener Olaf T. Hodne, én av tre unge kunstnere som presentere­s i høst.
FOTO: BOMULDSFAB­RIKEN SMYKKER: – Hatch-utstilling­en i ARTendal er en fin plattform å vise seg fram på, mener Olaf T. Hodne, én av tre unge kunstnere som presentere­s i høst.
 ?? FOTO: ARNE I. EGGEN ?? UTTRYKK: Olaf T. Hodne på en utstilling i 2016, der han viste smykker laget av tre. Nå jobber han med stein.
FOTO: ARNE I. EGGEN UTTRYKK: Olaf T. Hodne på en utstilling i 2016, der han viste smykker laget av tre. Nå jobber han med stein.
 ??  ?? VEV MED MENING: Jens Pettersen fra Arendal uttrykker seg med vev om det han mener er «vår ekstremt banale samtid».
VEV MED MENING: Jens Pettersen fra Arendal uttrykker seg med vev om det han mener er «vår ekstremt banale samtid».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway