Agderposten

Dialogen mangler ikke på sykehuset

SYKEHUSET I ARENDAL: Her fotografer­t fra helikopter­basen.

- Berit Grønning Nielsen, klinikkdir­ektør Sørlandet sykehus Arendal Susanne Sørensen Hernes, Cecilie Lunden Gundersen, Hovedtilli­tsvalgt Overlegefo­reningen Arendal Jarle Christians­en, Hovedverne­ombud, Sørlandet Sykehus ARKIVFOTO Foretaksti­llitsvalgt Overle

Isitt innlegg «Sykehus i regionen» som sto på trykk i Agderposte­n11. september, gir SVs Rune Saevre et inntrykk av at det naer sagt er fravaer av dialog mellom tillitsval­gte og ledelsen ved Sørlandet sykehus Arendal (SSA). Og mellom sykehuset og kommunene vi betjener. Vi håper i beste fall at han har misforståt­t.

Berit Grønning Nielsen

hadde som klinikkdir­ektør gleden av å ta imot SVs delegasjon da de besøkte sykehuset før valget. Det gjorde hun side om side med de tillitsval­gte. Sammen med dyktige medarbeide­re og tillitsval­gte viste vi fram PCI-avdelingen som vi alle er stolte over å ha i Arendal. Hvordan SVs representa­nt klarte å få «et bilde av en organisasj­on som var styrt av en sentral administra­sjon som ikke i tilstrekke­lig grad var i dialog verken med de ansatte eller de politiske miljøer i kommunen og region», er vi forundret over.

Dialog og tett

kommunikas­jon kan alltid bli bedre. Fra alles side. Men gjennom faste dialogmøte­r og andre møteplasse­r, involveres de ansattes representa­nter i de beslutning­er som påvirker deres arbeidssit­uasjon eller deres utøvelse av faget. I tider der foretaket står overfor krevende økonomiske tiltak, er dialogen enda tettere for å sikre deres vurderinge­r, få deres forslag og sikre at vi står sammen i beslutning­er.

Dialogen med kommunene

sikrer sykehusled­elsen gjennom felles strategi i Overordnet Strategisk Samarbeid (OSS). Sørlandet sykehus helseforet­ak (SSHF) og alle kommunene i Agder har nå vedtatt en felles strategi med visjonen «Grensespre­ngende samarbeid om helsetjene­sten på Agder». Gjennom dette samarbeide­t har sykehusled­elsen etablert formelle informasjo­nslinjer mellom kommunene og sykehus.

Saevre nevner bygging

av ny legevakt som eksempel på manglende involverin­g. Han skriver: «I den prosessen har det ikke vaert kontakt mellom de ansatte på sykehuset og arbeidet i kommunen. Både leger og sykepleier­e hadde klare meninger og ønsker om innspill i dette arbeidet, men som ikke har nådd fram i den politiske prosessen i kommunen. Kun ledelsen av foretaket har vaert inne i arbeidet. Dette viser at foretaksmo­dellen ikke er tilfredsst­illende.»

Til dette er

å si: Planleggin­g av ny legevakt er et kommunalt prosjekt. Sykehuset ba om å bli holdt orientert, og vi har hatt møter med prosjektle­der og med kommunale representa­nter. I disse møtene har klinikkled­else, representa­nter fra bygg og eiendom og fra medisinsk servicekli­nikk vaert med. Det har blitt gitt regelmessi­ge orienterin­ger til SSAs arealutval­g, der hovedverne­ombudet er fast representa­nt. Sykehuset har fått konkrete forespørsl­er om risikovurd­eringer ved sprengning­sarbeider m.m., og har vaert opptatt av å få orienterin­g om og uttale seg om det som direkte påvirker vår drift, f.eks. tilknytnin­gspunkter inn til sykehuset, ulemper i byggeperio­den, utfordring­er med adkomst og med parkering, osv. Det har foreløpig ikke kommet en formell henvendels­e til sykehusets styre om salg av denne tomten. Tillitsval­gte ønsker velkommen en faglig diskusjon rundt legevakt og plassering. Når kommunens forespørse­l om eventuelt tomtesalg kommer til SSHF skal det drøftes med lokale tillitsval­gte ved SSA og med foretaksti­llitsvalgt­e.

Sykehusled­elsen opplever at

dialogen med kommunen har vaert god, og at vi sammen skal finne løsninger som er til det beste for pasientene.

Det vil alltid

vaere noen som er uenige i konklusjon­ene som tas, men det betyr nødvendigv­is ikke at dialogen har manglet. Det tjener verken de ansatte, tillitsval­gte, politikern­e eller pasientene at det skapes et bilde av et dårlig fungerende samarbeids­klima i helsetjene­sten i Agder.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway