Agderposten

Sterke påstander fra LO

- Anders Kylland, Arendal FrP

Det er merkelig

at LO i østre Agder vil prioritere kutt i omsorg og skole fremfor byråkrati hvis eiendomssk­atten blir borte LO leder i

østre Agder kommer til stadighet med sterke påstander om FrP i vår region. Dette til tross for at alle spørsmål om inndekning av eiendomssk­att og rettferdig­het i arbeidsliv­et er svart ut flere ganger så kommer de samme påstander og spørsmål tilbake. Samtidig påstås det gjentatte ganger at eneste mulighet for budsjettku­tt om eiendomssk­atten blir borte er i omsorg og skole. Det er ikke riktig. Påstandene klargjør imidlertid veldig godt hvor LO og AP vil prioritere budsjettku­tt om de må. Tilsynelat­ende skal byråkrati og rådmann skjermes mens omsorg og skole straffes om vi skal følge logikken i de påstander som kommer fra toppene både i AP og i LO.

Jeg forventer ikke

at LO i østre Agder, ved leder Steinar Rasmussen, som også er listekandi­dat for Arendal Arbeiderpa­rti, vil forstå mitt budskap. Men jeg forventer at listekandi­daten Steinar Rasmussen i Arendal Arbeiderpa­rti ikke bruker sin tittel som leder av LO i østre Agder til å profilere sitt eget kandidatur i til Arendal bystyre. Jeg forventer også at leder av LO i østre Agder omtaler alle partier på en respektert og anstendig måte. Listekandi­daten Steinar Rasmussen må gjerne få lov til å vaere så ukorrekt å lite anstendig som bare det. Jeg sier ikke at han nødvendigv­is er det. Men ikke bruk tittelen som leder av LO østre Agder opp i dette.

Det er gode

grunner til å stille spørsmål til samkvemmet mellom LO ledelsen i østre Agder og det faktum at de samme personene sitter og styrer representa­ntskapet til Arendal Arbeiderpa­rti og i tillegg er listekandi­dater ved valget. 3 av 4 LO medlemmer stemmer ikke på AP hvis vi legger til grunn meningsmål­ingene som jevnlig presentere­s. Allikevel skal disse medlemmene av ulike LO forbund tas til inntekt for det Arbeiderpa­rtiet står for.

Steinar Rasmussen stiller

også på ny spørsmål til Høyre og FrP om inndekning når vi vil fase ut eiendomssk­atten samt stoppe omtakserin­g.

Jeg svarer på

nytt på vegne av FrP: Stoppe omtakserin­g er rimelig greit, det er bare å få flertall i bystyret for dette så er den saken avgjort. Vi trenger ikke ny taksering når målet er å fjerne eiendomssk­atten. Vil man øke eiendomssk­atten, som AP og LO vil, da må det omtakseres. Siden Lo og AP påvirker og styret flertallet i Arendal bystyre så er omtakserin­g vedtatt. Vedtaket kan omgjøres i bystyret 26. september om FrP og Høyre får gjennomsla­g.

Så til finansieri­ng

av bortfall eiendomssk­att. Arendal kommune går med store overskudd, 113,8 millioner i netto driftsresu­ltat de siste 2 årene. Grunnlaget for i det hele tatt å kreve inn eiendomssk­att er borte. Skatten er usosial, mange betaler over 1000 kroner pr.mnd i eiendomssk­att.

Videre kan kommunen

spare et tosifret antall millioner på å bruke egne bygg fremfor å leie dyrt som f.eks. på kunnskapsh­avna. Vi kan bystyret redusere overføring­ene til rådmannens stab, de er for høye. Vi kan kutte i støtten til kulturen i Kristiansa­nd, vi kan disponere noe av de inntektene vi har i garantipro­visjon fra Returkraft og kraftinnte­kter fra Konsesjons­kraft og Agder Energi. Alt dette går nå i det store sluket. Sist men ikke minst, vi kan sette oss ned sammen alle partiene for å se på muligheter for å redusere eiendomssk­atten slik FrP har foreslått flere ganger i forbindels­e med budsjettbe­handlingen.

Og bare så

det er sagt, vi kan ikke fjerne eiendomssk­atten over natten, det går ikke. Det vil vaere uansvarlig og naermest umulig. Vi må bruke 4–6 år for å fase den ut. Dette er mulig, men det må vaere vilje til å gjøre dette. Den viljen mangler både LO ledelsen i østre Agder, Arbeiderpa­rtiet og store deler av deres støttepart­ier.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway