Agderposten

– Bekymret for millionspr­ekken

Kontrollut­valget i Arendal vil ha en redegjørel­se for hvordan byggekostn­aden for heisen til Fløyheia kan sprekke med inntil 60 prosent. Og minner om at rådmannen sa til kontrollut­valget etter gigant-sprekken på Norac stadion at dette ikke skulle skje igje

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Det hurtiginnk­alte formannska­pet ba i forrige uke kontrollut­valget finne forklaring­en på hvordan overskride­lsene kunne finne sted og hva slags prosess som har vaert gjennomfør­t, som ikke har avdekket sprekken.

80 i stedet for 50 millioner

Den flotte glassheise­n opp til den nye Fløybyen i Arendal skulle ha kostet 40 millioner pluss moms, aktså 50 millioner kroner. Nå kan byggekostn­adene sprekke med 30 millioner.

Dersom heisen vil koste 80 millioner kroner, vil kostnadssp­rekken bli på 60 prosent og i kontrakten forplikter Arendal kommune seg til å ta alle overskride­lser.

– Dette er veldig likt Bjønnes-saken, mente Kristen Bjormyr, Sp.

Dobbelt så dyrt på Bjønnes

Det nye anlegget på Bjønnes, Norac stadion, ble dobbelt så dyrt som budsjetter­t. Da anlegget sto ferdig for snart to år siden, viste regnskapet at stadionet har kostet 60 millioner kroner.

Det er dobbelt så mye som utgiftsram­men på 29,3 millioner kroner som Arendal bystyret vedtok i 2016.

– Det er samme problemati­kk som går igjen for denne heisen. Det settes i gang et prosjekt med et litt for dårlig beslutning­sgrunnlag, mente Bjormyr.

Liv Andersen, Ap, var krassere:

Lovet at det ikke skulle skje igjen

– For meg er denne saken rimelig parallell med Norac stadion og konsekvens­ene av den. Da vi hadde den i våres, sto rådmannenh­erogsaatde­ttealdrisk­ulle skje igjen. Han hadde til og med et dokument som viste hvordan overskride­lsene hadde skjedd, som skulle bruke for å unngå fremtidige budsjettsp­rekker, påpekte Andersen.

– Vi har altså et dokument som viser hvordan man kan unngå budsjettsp­rekk. Det kan vi vise til og spørre hvorfor ikke Arendal Eiendom fulgte opp dette dokumentet? Hvis det kun var ment for rådhuset internt, er jeg kjempebeky­mret, sa Andersen.

Leder av kontrollut­valget, Per-Jakob Haakstad, H, vil vite når hvilken informasjo­n forelå.

– Så får andre trekke konklusjon­ene, da han viste til at onsdagens kontrollut­valgsmøte var det siste for de sittende medlemmene. Torsdag oppnevnes nye medlemmer.

– Er det holdt tilbake opplysning­er? Vi må be om at fakta avdekkes, fortsatte Haakstad.

 ??  ??
 ??  ?? GIGANTSPRE­KK: Slik skal glassheis oggangbro i glass fra kanten av Fløyheia inn til den nye Fløybyen se ut når det står ferdig. Prosjektet som var beregnet å koste 50 millioner kroner, ligger an til å bli 30 millioner kroner dyrere.
GIGANTSPRE­KK: Slik skal glassheis oggangbro i glass fra kanten av Fløyheia inn til den nye Fløybyen se ut når det står ferdig. Prosjektet som var beregnet å koste 50 millioner kroner, ligger an til å bli 30 millioner kroner dyrere.
 ??  ?? BEKYMRET: Liv Andersen, nestleder i kontrollut­valget, er kjempebeky­mret for millionspr­ekken for byggingen av heisen til Fløyheia og viste til Norac stadion (Bjønnes) som ble dobbelt så dyrt som planlagt. Med ryggen til: Kristen Bjormyr.
BEKYMRET: Liv Andersen, nestleder i kontrollut­valget, er kjempebeky­mret for millionspr­ekken for byggingen av heisen til Fløyheia og viste til Norac stadion (Bjønnes) som ble dobbelt så dyrt som planlagt. Med ryggen til: Kristen Bjormyr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway