Agderposten

Ikke fornøyd med barneverns­svar

-

Barneverne­t i Arendal har i minst to tilfeller betalt advokat for en av partene i en barneforde­lingssak. – Er det lov? spør kontrollut­valget. – Jeg er ikke fornøyd med svaret vi har fått. sa nestleder Liv Andersen, Ap. Hun mente kontrollut­valget ikke har fått svar på spørsmålen­e de har stilt. – Jeg liker det ikke, la hun til. Utvalget fikk en orienterin­g av rådmannen på forrige møte. Der gjorde han klart at han ikke hadde vaert klar over forholdene.

Han viste barneverns­tjenesten forklaring av det rettslige grunnlaget for å kunne gi økonomisk støtte til den ene parten i en barneforde­lingssak. Vider at bystyremed­lem Atle Svendal, Ap, har bed fylkesmann­en om kommunen har anledning til å dekke slike utgifter og at fylkesmann­en svarte at det er tilfelle.

Endelig orienterte rådmannen at det er barneverns­leder som har fattet de aktuelle vedtakene, og at dette er gjort på bakgrunn av myndighet gitt i lov om barnevern.

Kontrollut­valgsleder Per-Jabok Haakstad, H, er jurist. Han hadde kontaktet en kollega som har jobbet med barneverns­saker.

– Han mener i likhet med meg, at en praksis der barneverne­t går inn og gir en part i en barneforde­lingssak støtte til juridisk hjelp, er betenkelig, sa Haakstad.

– Spørsmålet er om det er lovlig, ikke om det er klokt eller hensiktsme­ssig, påpekte han. Og lurte på om utvalget skulle kommentere at verken rådmann eller barneverns­leder var til stede på møtet for å svare på spørsmål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway