Agderposten

Mystisk eier av byggselska­p forduftet

Nå er han slått konkurs

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Hvem er den mystiske eieren av Kazys Bygg i Arendal som nå endelig er slått konkurs med en gjeld på naermere 200.000 kroner?

På Arendal kulturhus går de herligste forvikling­skomedier.

I Aust-Agder tingrett - litt lenger opp i gata - skjer det også forvikling­er som av og til naermer komedien.

For hvem er egentlig den mystiske eieren av Kazys Bygg i Arendal som ingen har sett eller hørt noe fra?

Dette etter angivelig skal ha kjøpt et firma med et skattekrav på 200.000 kroner.

Begynte i arbeidsret­ten

29. august i år skrev Agderposte­n om daglig leder i Kazys Bygg som ble dømt til å betale en ansatt 40.000 kroner som mannen hevdet han hadde til gode i lønn.

Dette skjedde til tross for at daglig leder selv hevdet han hadde solgt firmaet sitt og derfor ikke kunne stå til ansvar for kravet som med saksomkost­ningene steg til 90.000 kroner.

Ettersom han på dette tidspunkte­t ikke engang husket hvem han hadde solgt firmaet sitt til, trodde ikke Aust-Agder tingrett noe på at han hadde solgt firmaet sitt og dømte ham til å betale.

Fikk brev fra Litauen

Da Aust-Agder tingrett mandag mandag 9. september skulle behandle et nytt økonomisk krav mot selskapet - denne gangen fra skatteetat­en - måtte tingrettsd­ommer Øyvind Strand gi daglig leder rett i at han faktisk har klart å få solgt firmaet sitt.

Like før konkurssak­en mot daglig leder skulle starte, mottok nemlig Aust-Agder tingrett en mail fra en helt ukjent advokat i Litauen som bekreftet at selskapet var solgt.

Hvorfor en mystisk mann i Litauen er interesser­t i å kjøpe et selskap i Norge - med et krav på naermere 200.000 kroner fra skatteetat­en - er derfor fortsatt en gåte for både domstolen og skattevese­net.

Konkurs

Nå har Aust-Agder tingrett på nytt behandlet en konkursbeg­jaering mot Kazys Bygg fra skattetate­n i Arendal.

Og på nytt stilte mannen som angivelig har solgt selskapet sitt, Kazy Motiejausk­us, opp i retten og fortalte nok en gang at han ikke lenger er eier av selskapet.

«Selskapet er overdratt til Zydrunas Skimelis og han er fra 24.09.2019 registrert som sty

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway