Agderposten

Mann pågrepet og siktet for uaktsomt drap

Enmanni20-årene er siktet for uaktsomt drap og promillekj­øring etter at en kvinne ble funnet død og en annen hardt skadd i Snartemo i VestAgder i juni.

- INNENRIKS VEST-AGDER

– Mannen er siktet for uaktsomt drap, uaktsom grov kroppsskad­e, brudd på hjelpeplik­ten og promillekj­øring, sa politiadvo­kat Hellek Rue i Agder politidist­rikt under en pressekonf­eranse onsdag formiddag.

Den siktede er en mann i 20-årene og fra Vest-Agder.

– Han er tidligere avhørt i saken og vil bli avhørt videre i løpet av dagen. På bakgrunn av taktisk og tekniske undersøkel­ser mener vi at vi har skjellig grunn til mistanke, sier Rue.

Mannen ble pågrepet onsdag morgen.

Ingen flere pågripelse­r

– Siktedes bil er beslaglagt og undersøkes videre. Vi kan ikke se at det vil bli foretatt ytterliger­e pågripelse­r i saken, sier Rue.

Av hensyn til etterforsk­ningen ønsker han ikke å gi naermere opplysning­er om mannen eller hva han foreløpig har forklart.

Tidlig søndag morgen 2. juni ble en 28 år gammel fransk kvinne funnet død på en øde grusvei i Snartemo i Haegebosta­d kommune. En annen kvinne i 20-årene fra Litauen ble funnet hardt skadd.

Politiet mener at de to kvinnene ble påkjørt, noe også en foreløpig obduksjons­rapport har vist. Den skadde kvinnen har forklart at hun ikke husker noe av hendelsen.

Dugnad

De to kvinnene hadde vaert på dugnad for festivalen The Bivrost Gathering som senere skulle vaert arrangert i området, men som ble avlyst og deretter flyttet til Kvinesdal på grunn av det som skjedde.

– Alt jeg har å si nå er at jeg er glad for at politiet ser ut til å ha hatt en utvikling i saken, sier bistandsad­vokat Jorunn Karin Ingebretse­n.

En rekke personer er avhørt, og politiet har også beslaglagt flere kjøretøy i området. Senest i slutten av august beslagla politiet ytterliger­e en bil etter et tips. Politiet har flere ganger bedt bilføreren om å melde seg, men uten resultat. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? PÅGREPET: Ifølge NRK har politiet pågrepet en person i forbindels­e med at en fransk kvinne ble påkjørt og drept i Snartemo i Haegebosta­d i juni i år. En litauisk kvinne ble hardt skadd. Politiet har ikke bekreftet NRKs opplysning­er, men holder pressekonf­eranse klokken 12.
FOTO: NTB SCANPIX PÅGREPET: Ifølge NRK har politiet pågrepet en person i forbindels­e med at en fransk kvinne ble påkjørt og drept i Snartemo i Haegebosta­d i juni i år. En litauisk kvinne ble hardt skadd. Politiet har ikke bekreftet NRKs opplysning­er, men holder pressekonf­eranse klokken 12.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway