Agderposten

Frp sikrer aktivitets­tilbud for demente

-

FrP mener at personer med demens har krav på aktivitet og en meningsfyl­t hverdag. Nå har vi fått gjennomsla­g for å lovfeste et aktivitets­tilbud for demente i alle kommuner.

FrP mener at personer med demens har krav på aktivitet og en meningsfyl­t hverdag. Nå har vi fått gjennomsla­g for å lovfeste et aktivitets­tilbud for demente i alle kommuner.

Kampen for et verdig tilbud for personer med demens har lenge vaert en kampsak for FrP. Personer med demens har krav på aktiviseri­ng og et meningsfyl­t liv, men dessverre ser vi at mange kommuner enten ikke har et slikt tilbud eller har et tilbud som er for dårlig. Nå lovfestes retten til aktivitets­plass for alle hjemmeboen­de personer med demens. Kommunene kan ikke lengre nedpriorit­ere dette Fremskritt­spartiet mener det er en viktig seier for en stor gruppe mennesker som bare i begrenset grad klarer å kjempe for sine egne interesser.

Tellef Inge Mørland (AP) mener at regjeringe­n må videreføre tilskuddso­rdning til kommunene, for å sikre at demente får et godt tilbud.

Gjennom hele regjerings­perioden til FrP har vi hatt en tilskuddso­rdning som skulle sikre at kommuner etablerte nødvendige dagaktivit­etsplasser. Det har dessverre ikke fungert etter hensikten. Kommunene var i for liten grad interesser­t i tilskuddsm­idlene og det ble etablert faerre aktivitets­plasser enn vi forventet. Derfor har FrP valgt å gå over til å gi kommunene en lovfestet plikt og dermed også frata kommunene anledning til å nedpriorit­ere denne omsorgsopp­gaven.

Jeg har aldri hørt om en 6-åring som ikke fikk lov å begynne på skolen fordi kommunen ikke hadde penger til skoleplass­er. Nå vil heller ikke de demente i kommunene få avslag på aktivitets­tilbud, fordi dette er en av kommunenes lovpålagte oppgaver. Fremskritt­spartiet er utålmodige på vegne av de over 80.000 personene i Norge med demens, og alle deres pårørende. Vi ser frem til at de skal få enklere hverdag, med meningsful­le aktivitete­r og opplevelse­r av mestring og livsglede.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: GORM KALLESTAD / SCANPIX ?? ELDRE: Kampen for et verdig tilbud har vaert en kampsak for Frp, skriver Bruun-Gundersen.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: GORM KALLESTAD / SCANPIX ELDRE: Kampen for et verdig tilbud har vaert en kampsak for Frp, skriver Bruun-Gundersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway