Agderposten

Dang: – Bites i beina av gammel moro

Nest-Sotras lag i 1. divisjon er trukket tre poeng av økonomiske årsaker. Det tenner et ørlite kvalik-håp for Jerv igjen.

- Alexander Nupen og NTB

Sotra-klubben opplyste selv til Bergens Tidende torsdag formiddag at den er trukket tre poeng. Tidligere i sesongen ble laget i tillegg trukket ett poeng.

Den siste avgjørelse­n fra Norges Fotballfor­bund betyr at Nest-Sotra faller fra 41 til 38 poeng. Laget blir liggende på 5.-plass, men er betydelig naermere lagene bak på tabellen.

Lagene som havner fra 3.- til 6.-plass i 1. divisjon skal spille kvalifiser­ing om eliteserie­spill.

– Det kan vaere en avgjørelse av stor betydning, sier sportssjef Arve Haukeland i Nest-Sotra til BT.

– Klubben har drevet over evne i økonomisk i fem-seks år. Det er gammel moro over flere år som biter Nest-Sotra i beina nå. Dette bør ikke komme som lyn fra klar himmel på dem, mener Jerv-spissen Alexander Dang som ble kjøpt fri fra nettopp Nest-Sotra i sommerens overgangsv­indu.

– Skjer kun i Paradise Hotel

Nest-Sotra havnet i fjor sommer i såkalt rød sone økonomisk. Poengtrekk­ene i år kommer som følge av at klubben ikke har klart å oppnådd målene i handlingsp­lanen fra NFF.

«Klubblisen­snemnda har trukket Nest-Sotra tre poeng for ikke å ha nådd delmålet i sin handlingsp­lan for det finansiell­e oppfølging­ssystemet», heter det i en pressemeld­ing fra forbundet.

Trener Steffen Landro sier samtidig at han undrer seg over timingen for det siste poengtrekk­et.

– Å få poengtrekk etter 26 runder er en parodi. Du sitter med en følelse av at sånt som dette kun skjer i Paradise Hotel, og at det ikke har noe med fotball å gjøre. Men dette må vi leve med. Vi hadde en god posisjon før dette skjedde og er fremdeles med, sier han.

Etter 1-7-kollapsen mot Start virket Jervs kvalik-håp fullstendi­g knust.

Nå ligger Jerv ligger fem poeng bak både Nest-Sotra og Sogndal henholdsvi­s på femteog sjetteplas­s.

Fire kamper - med totalt 12 poeng i potten - gjenstår.

– Kvalik er en gulrot i enden

Grimstad-klubben er riktignok på 11. plass og må passere fem lag for å klare kvalifiser­ing.

Men både Nest-Sotra og Sogndal er motstander­e for Jerv i innspurten, foruten Sandefjord og Kongsvinge­r.

- Det åpner seg opp i kampen om en topp 6-plassering. Men vi må først sørge for å vinne neste kamp (borte mot Sogndal), og så sette sammen noen gode resultater på slutten. Det har vi vist tidligere i sesongen at vi kan. Kvalik er en gulrot i enden, men akkurat nå handler det om å gjøre en god prestasjon som leder til poeng. Men det er alle muligheter, sa Jervs hjelpetren­er Jahn Robert Holmgren til Agderposte­n etter 0-1-tapet mot Odd i treningska­mpen som ble avbrutt på Levermyr onsdag.

Poengtrekk bak Arendal

– Etter å ha tapt 1-7 mot Start blir det feil å snakke høyt om kvalik nå. Den drømmen fikk et stygt skudd for baugen. Men ingenting er kjørt. Det er mange om beinet. Men først må vi slå Sogndal, mener Dang.

Også 2. divisjonsl­aget Nardo får poengstraf­f for manglende oppfølging av sin økonomiske handlingsp­lan.

Trønderklu­bben trekkes to poeng og faller fra 9.- til 10.-plass i 2. divisjon avdeling 1 der Arendal Fotball ligger på 8. plass.

I 1. divisjon er det to nye klubber i rød kategori; Sandefjord og Sogndal.

De blir pålagt å lage en handlingsp­lan for det finansiell­e oppfølging­ssystemet.

I 2. divisjon ligger Levanger, Moss, Nardo og Senja i rød kategori.

Ingen eliteserie­klubber har havnet i den kategorien.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? – PARODI: Nest-Sotra-trener Steffen Landro er ikke fornøyd med tidspunkte­t for klubbens siste poengtrekk, fire runder før serieavslu­tningen i 1. divisjon.
FOTO: NTB SCANPIX – PARODI: Nest-Sotra-trener Steffen Landro er ikke fornøyd med tidspunkte­t for klubbens siste poengtrekk, fire runder før serieavslu­tningen i 1. divisjon.
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? KOM FRA NEST I VEST: Alexander Dang spilte 2,5 sesong for Nest-Sotra inntil han kom til Jerv i sommer. Her kjemper han mot en Tromsdalen-spiller.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD KOM FRA NEST I VEST: Alexander Dang spilte 2,5 sesong for Nest-Sotra inntil han kom til Jerv i sommer. Her kjemper han mot en Tromsdalen-spiller.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway