Agderposten

Kan få sin Champ ions League-debut

I dag tidlig reiser Ingrid Vehusheia med Vipers-laget til Champions Leaguekamp i håndball i Kroatia. – Dette hadde jeg ikke trodd for to måneder siden, sier 20-åringen fra Tromøy.

- Alexander Nupen

Den tidligere Trauma- og Grane-spilleren pakket torsdag kveld draktsett og fant frem passet i leilighete­n hun deler sammen med to andre studenter på Lund i Kristiansa­nd.

Grytidlig fredag flyr Vehusheia med Vipers-laget til Budapest før det blir busstur til Koprivnica i Kroatia.

Spilte 2. divisjon sist helg

Der er HC Podravka Vegeta motstander for Vipers om forrige sesong tok bronse i Champions League og ble trippelmes­tere her hjemme.

Midt i sirkuset har Ingrid fra Skare på Tromøy havnet - en uke etter at hun spilte 2. divisjonsh­åndball med Randesund.

– Jeg er innstilt på at jeg skal bidra for laget, heie og vaere positiv. Jeg skal se på dette som en veldig fin opplevelse. Det vil uansett vaere en opplevelse å sitte på benken i Champions League. Dette hadde jeg ikke trodd for to måneder siden.

– Hvis du får noen minutter på slutten, er du klar?

– Da skal jeg gjøre det beste ut av situasjone­n, svarer høyrekante­n.

Gjekstad: - Kan bli en toppspille­r

Det var fvn.no som først meldte at 20-åringen var registrert i Champions League-troppen til Vipers kommende sesong.

Slik forklarer Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad hvorfor Vehusheia blir med til Kroatia.

– Hun er en ung og lovende spiller som er tøff i forsvar, og som jeg tror kan bli en toppspille­r. Det er stykke til at hun lover et Champions League, men det er jo greit at hun får erfare hva det er. Så får vi se om det blir noe spilletid.

– Hva kan du si om sjansen for det?

– Jeg tror sjansen ikke er så stor i utgangspun­ktet, men det kan skje. Men man laerer en del av å vaere på tur med laget i fire dager. Jeg tror det er viktig laering, spilletid eller ei. Fint at det kommer opp noen lokale spillere fra naerområde­t. De bestemmer selv hvor gode de vil bli Viktig at de får kjenne på dette tidlig, før vi absolutt trenger dem. Ingrid virker klar i hodet, svarer Gjekstad.

Onsdag debuterte Vehusheia i eliteserie­n, med én scoring i hjemmeseie­ren (37-27) mot Sola i Aquarama i Kristiansa­nd.

– Det var veldig gøy. Jeg nervøs da jeg kom inn på banen, men etter det glemte jeg tid og sted. Man har jo spilt håndballka­mp før, så da er det bare å gjøre det man skal. "Oi, shit", tenkte jeg da ballen gikk i mål. Men jeg tenkte egentlig ikke så mye, for det går sånn på autopilot, påpeker Vehusheia som hadde familie og venner på tribunen i sin ilddåp.

Hjelp fra stjernene

Den siste måneden har arendalitt­en hospitert med Heidi Løke og det øvrige stjernegal­leriet til Vipers, som Randesund er partnerklu­bb med.

– Dette er veldig, veldig gøy. Jeg laerer mye av bare å vaere med disse spillerne. Jeg har jo sett de spille landskampe­r, så det er selvfølgel­ig litt surrealist­isk at jeg plutselig skal spille på lag med dem. Men de er veldig greie og gode til å "backe" og forklare, så man føler at man er en del av det, sier formsterke Vehusheia.

20-åringen bidro i høy grad til klubbrekor­d da Randesund banket til med 53-31 mot Gjerpen 2 i 2. divisjon sist lørdag.

– Da hadde jeg 12 mål på 12 forsøk. Da koste jeg med. Etter at det har gått såpass bra i 2. divisjon er det selvsagt gøy å teste nivå med Vipers. Man merker selvfølgel­ig er et stort steg, sier Vehusheia om matchen som fant sted samme dag som Vipers innledet høsten Champions League-spill med 31-22-seier mot FTC-Rail Cargo fra Ungarn.

– Gjøre jobben i 2. divisjon

Ingrid Vehusheia forlot Grane til tross for at laget rykket opp til 1. divisjon i vår.

– Vi kom ikke til enighet om ny kontrakt. Grunnen er veldig sammensatt. Det handler blant annet om min mulighet til utvikling, som er større her i Kristiansa­nd. I Randesund har vi

egen kanttrener, til eksempel, forklarer austegden som roser RIL-trener Fredrik Walderhaug for at hun nå kan få sin Champions League-debut.

– Jeg vet selv at jobben skal legges ned i 2. divisjon, der vi skal satse på opprykk. For å bli en god håndballsp­iller må man ha mye spilletid. Man blir ikke god av å vaere med på benken. Men å reise med Vipers til Champions League er en veldig

fin og laererik opplevelse, sier Ingrid Vehusheia.

HC Podravka Vegeta kan bli en hard nøtt for Vipers, tror Ole Gustav Gjektad.

– De er tippet til å bli sist i gruppa, men alle CL-kamper er tøffe, iallfall borte. Vinner vi nå, har vi en god sjanse til å gå videre fra gruppa. Det første målet vårt er å ta oss videre fra hovedrunde­n.

 ??  ??
 ??  ?? REISEKLAR: Ingrid Vehusheia hjemme i leilighete­n på Lund i Kristiansa­nd som hun deler med to andre studenter. Her gjør hun klar Vipers-kolleksjon­en før turen til Kroatia.
REISEKLAR: Ingrid Vehusheia hjemme i leilighete­n på Lund i Kristiansa­nd som hun deler med to andre studenter. Her gjør hun klar Vipers-kolleksjon­en før turen til Kroatia.
 ?? FOTO: ALEXANDER NUPEN ??
FOTO: ALEXANDER NUPEN
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway