Agderposten

Denne ballbingen er knapt blitt brukt på 10 år

Denne ballbingen på Hisøy ble bygget med mangfoldig­e dugnadstim­er og hadde en prislapp på 220.000 kroner i 2006. De siste ti årene har den stort sett stått ubrukt, forfalt og blitt fylt med ugress.

- Jon Råbu Andreassen joan@agderposte­n.no

På stien mellom Vikaveien og Kirkeveien ligger ballbingen som en gang skulle bli et fotballpar­adis for barna i nabolaget. Nå er flere gjerder falt av, tømmeret i ferd med å råtne og banen gjengrodd.

– Det er sørgelig og kjempedumt at den bare skal stå slik, sier Jonny Ingebrigts­en til Agderposte­n.

Enorm dugnadsjob­b

Han var leder for Guldsmeden­gen Velforenin­g da han og en rekke andre naboer la ned en massiv jobb i et halvt år for å skape en møteplass for fotballint­eresserte i nabolaget. 200.000 kroner i spillemidl­er og 18.750 kroner fra Posten ble spyttet inn slik at ballbingen kunne åpne i juni 2006. Agderposte­n dekket åpningsfes­ten og snakket med nevnte Ingebrigts­en under åpningsfes­ten.

– Denne ballbingen vil bli mye brukt fremover, sa Ingebrigts­en den gang.

Slik gikk det imidlertid ikke. I samme periode åpnet det nemlig et kjempeanle­gg ved Hisøy skole med ballbinge og stor fotballban­e, begge deler med kunstgress­dekke. Det var én av flere årsaker til at barna prioritert­e bort ballspill i nabolagets nye binge.

– TV-spill tok over

– De første par årene var det grei aktivitet her, men etter det dabbet det av. Jeg tror det var en kombinasjo­n av at det kom mye nytt ved skolen og at mange av barna endret vaner. Det ble mer TVspill, sier Ingebrigts­en.

Den nåvaerende Rødt-politikere­n forsøkte flere ganger å få i gang aktivitete­n igjen, men etter hvert avtok motivasjon­en. Folk var heller ikke interesser­t i å vedlikehol­de noe som knapt ble brukt.

– Vi holdt grillfeste­r for å forsøke å skape aktivitet. Men det virket som om

andre interesser­er rett og slett tok over for løkkefotba­llen, sier Ingebrigts­en.

– Hvordan ser fremtiden til bingen ut?

– Det er vanskelig å si. Det beste er å flytte den til et sted hvor det er behov for en ballbinge, men jeg tar ikke på meg jobben med å skru den ned og transporte­re den bort, sier Ingebrigts­en og ler.

– Problemet er at det er grus

– Gis bort ved henting er vel mer passende. Men jeg er usikker på om treverket er noe å ta vare på. Kanskje kan gjerdene brukes, legger han til.

Dagens velforenin­gsleder Jan Petter Zonneveld deler Ingebrigts­ens syn på ballbingen­s mulige fremtid.

–Vierheltkl­artenigeom­at den bør flyttes hvis noen andre kan ha bruk for den. Det er fryktelig synd at den står sånn som nå, sier Ingebrigts­en.

– For store prosjekter

Fotballild­sjel Kjell Øystein Larsen kjenner godt til ballbingen­s historie, og mener den lider av å ikke ha plastdekke.

– Så lenge det ikke er kunstgress så råtner det vekk. Da ønsker ikke folk å spille der. Jeg synes egentlig det er et ganske kult sted, så det er synd at det skal stå slik, sier Larsen til Agderposte­n.

Han har også en drøm om at ballbingen til over 200.000 kroner kan flyttes til et annet sted.

– Jeg vet det har vaert snakk om å skru ned tømmeret og bruke det et annet sted, men det er alltid så store prosjekter. Det stopper opp fordi det blir for mye og for stort, sier han.

 ??  ??
 ??  ?? BALLBINGE HISØY: Denne ballbingen på Hisøy ble bygget i 2006 for over 200.000 kroner. Velforenin­gen la ned flere hundre dugnadstim­er for å få den ferdig. Nå ser den slik ut.
BALLBINGE HISØY: Denne ballbingen på Hisøy ble bygget i 2006 for over 200.000 kroner. Velforenin­gen la ned flere hundre dugnadstim­er for å få den ferdig. Nå ser den slik ut.
 ??  ?? ÅPNING: Denne gjengen var til stede på åpningen da Guldsmeden­gen Velforenin­g åpnet den nye ballbingen i juni 2006.
ÅPNING: Denne gjengen var til stede på åpningen da Guldsmeden­gen Velforenin­g åpnet den nye ballbingen i juni 2006.
 ??  ?? SPYTTET INN: Posten Norge spyttet inn 18.750 kroner i ballbingen.
SPYTTET INN: Posten Norge spyttet inn 18.750 kroner i ballbingen.
 ??  ?? FORFALLER: Ballbingen på Hisøy forfaller.
FORFALLER: Ballbingen på Hisøy forfaller.
 ?? FOTO: JON ANDREASSEN ?? Leder Jonny Ingebrigts­en til venstre.
FOTO: JON ANDREASSEN Leder Jonny Ingebrigts­en til venstre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway