Agderposten

– Var for flau til å innrømme at hun fikk trygd

Småbarnsmo­ren fra Arendal slipper å måtte gå i fengsel fordi hun sitter med aleneomsor­gen for to små barn.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Til tross for at hun hadde funnet seg en samboer – og derfor ikke hadde krav på overgangss­tønad som eneforsørg­er, fortsatte pengene å tikke inn på kontoen hennes. Drøye 120.000 kroner skal hun i en periode på åtte måneder fått utbetalt fra NAV.

Slipper

Normalt skal grovt bedrageri av en slik størrelses­orden straffes med ubetinget fengsel.

Men nå slipper hun å gå i fengsel fordi hun igjen er blitt alenemor for sine to små barn. I tillegg tok domstolen hensyn til at behandling­stiden hos politiet har tatt altfor lang tid.

I retten opplyste alenemoren at hun syntes det var så flaut å fortelle samboeren sin om hvordan det sto fatt; at hun levde på trygd. Av en eller annen grunn syntes hun også det var for flaut å varsle NAV, fremgår det av kvinnens egen forklaring.

45 timer

45 timer må hun i stedet jobbe for samfunnet. Bryter hun denne avtalen, er 36 dager i fengsel alternativ­et.

At hun ifølge egne utsagn i dag lever under ordnede forhold med egen bolig, arbeid som vikar og ønske om videre utdannelse med mål om fast arbeid, tjener ifølge dommen fra Aust-Agder tingrett også til hennes fordel.

Videre at hun «fremstår som angrende i retten», som domstolen videre beskriver henne. At hun har startet tilbakebet­alingen av pengene hun svindlet til seg – til tross for at hun i retten opplyste at hun i dag kun mottar 6.000 kroner i måneden i sosialhjel­p, taler ifølge dommen også til hennes fordel.

Innen fjorten dager må kvinnen ha bestemt seg for om hun skal anke dommen i Aust-Agder tingrett.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: GORM KALLESTAD / NTB SCANPIX ?? SLIPPER FENGSEL: Alenemoren fra Arendal slipper fengsel etter forklaring­en hun ga i Aust-Agder tingrett om hvorfor hun svindlet NAV for 120.000 kroner.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: GORM KALLESTAD / NTB SCANPIX SLIPPER FENGSEL: Alenemoren fra Arendal slipper fengsel etter forklaring­en hun ga i Aust-Agder tingrett om hvorfor hun svindlet NAV for 120.000 kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway