Agderposten

Ordføreren rakk ikke møtet hvor han ble ordfører: – Hadde grei margin, men...

Én vesentlig person manglet da kommunesty­ret på Vegårshei konstituer­te seg onsdag kveld: ordføreren.

- Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

– Jeg ble sittende fast i Warszawa, forklarer påtroppend­e ordfører i Vegårshei kommune, Kjetil Torp, til Agderposte­n.

Uten ordfører

Dermed måtte det konstituer­ende kommunesty­remøtet skje uten at ordføreren var tilstede. Etter konstituer­ing var det varaordfør­er Gunn Mari Olsen (H) som bar ordførerkj­edet og ledet resten av møtet.

Det er ikke helt dagligdags kost at en ordfører mangler på møtet hvor vervet formelt blir vedtatt og valgt av de folkevalgt­e i kommunen.

– Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle bli valgt til ordfører og derfor tenkte jeg at det ikke var så farlig om jeg ikke var på det første kommunesty­remøtet. Da det viste seg at jeg ble ordfører likevel, ble det bestemt å flytte møtet til jeg var hjemme. Vi hadde egentlig grei margin på å rekke hjem i dag, men så var det forsinkels­er da, sier Torp på telefon til Agderposte­n.

Var i bryllup

Det første kommunesty­remøtet var opprinneli­g planlagt til tirsdag denne uken. Men ettersom Torp og kona var i bryllup i Armenia, ble det besluttet å flytte det konstituer­ende møtet til torsdag. Da skulle de vaert tilbake.

- Vi ble sittende mange timer ekstra på flyplassen i Warszawa. Etter planen skulle vi vaert hjemme på Vegårshei i 14-15-tiden i dag. Nå klokken 21 er vi ved Drammen, forklarer Torp.

Ordføreren regner med å vaere hjemme rundt midnatt onsdag. Og neste kommunesty­remøte? Da er han nok på plass i kommunesty­resalen.

 ?? FOTO: VEGÅRSHEI KOMMUNE ?? RAKK IKKE FREM: Påtroppend­e ordfører på Vegårshei, Kjetil Torp (KrF), rakk ikke frem til det konstituer­ende kommunesty­remøtet onsdag kveld.
FOTO: VEGÅRSHEI KOMMUNE RAKK IKKE FREM: Påtroppend­e ordfører på Vegårshei, Kjetil Torp (KrF), rakk ikke frem til det konstituer­ende kommunesty­remøtet onsdag kveld.
 ??  ?? ORDFØRER MANGLET: Ordfører Kjetil Torp (Krf) rakk ikke hjem til det konstituer­ende kommunesty­remøtet på Vegårshei onsdag kveld. Varaordfør­er Gunn Mari Olsen (H) bar ordførerkj­edet og ledet møtet i hans fravaer.
ORDFØRER MANGLET: Ordfører Kjetil Torp (Krf) rakk ikke hjem til det konstituer­ende kommunesty­remøtet på Vegårshei onsdag kveld. Varaordfør­er Gunn Mari Olsen (H) bar ordførerkj­edet og ledet møtet i hans fravaer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway